search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:25
MENU CLOSE

Κρήτη: Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή στον Ψηλορείτη – Νεκρός νεαρός ορειβάτης

07.01.2021 08:03
Κρήτη: Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εκδρομή στον Ψηλορείτη - Νεκρός νεαρός ορειβάτης - Media

 

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η ορειβασία για έναν νεαρό άνδρα από το Ηράκλειο στον Ψηλορείτη, ανήμερα των Θεοφανείων στην Κρήτη.

Δυστυχώς, οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν νεκρό, αφού πρώτα εντόπισαν και πλησίασαν τον πρώτο ορειβάτη ο οποίος ήταν τραυματισμένος και σε κατάσταση σοκ.

Οι δύο νεαροί, επιχειρούσαν ανάβαση στον Ψηλορείτη από την περιοχή του Μυγερού και ήταν μέλη παρέας πέντε ατόμων.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στην επιστροφή τους, για άγνωστους λόγους, τα δύο άτομα χωρίστηκαν από την υπόλοιπη παρέα.

Τα 3 άτομα άτομα επέστρεψαν, ωστόσο οι άλλοι 2 πιθανολογείται ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Σε κάποιο σημείο προφανώς γλίστρησαν.

Ο ένας 20χρονος, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές μέσω του 112, εντοπίστηκε εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και του δεύτερου.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε πεδινό σημείο και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο οι διασώστες εντόπισαν νεκρό  2 ώρες αργότερα και σε ψηλότερο σημείο από τον τραυματία ορειβάτη, τον έτερο νεαρό, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είχε ήδη χάσει τη ζωή του από πτώση.

Όπως αναφέρει το cretapost, η επιχείρηση έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στην επιχείρηση διάσωσης που επικεντρώθηκε στην περιοχή Λάκκος του Μυγερού, και σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01