search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:23
MENU CLOSE

Συνάντηση Τσίπρα με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πανδημία

08.01.2021 08:34
tsiprassakellaropoulou.jpg

 

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τα θέματα της πανδημίας. Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εκφράσει τις απόψεις του κόμματος για τα λάθη που κάνει η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας και να ενημερώσει την ΠτΔ για τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διαστημα.

Οι δημόσιες προειδοποιήσεις των ειδικών για επερχόμενο σφοδρότερο τρίτο κύμα έχουν σημάνει συναγερμό στην Κουμουνδούρου, με την ανησυχία να εντείνεται μετά και τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με λοιμωξιολόγους της επιστημονικής Επιτροπής, καθώς όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τρίτο κύμα μετά.

Μετά τα την αντιπαράθεση για τα Θεοφάνια η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και για τα σχολεία με αφορμή τις χθεσινές παρεμβάσεις αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων σε διαφορετικό μήκος κύματος. Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου το πρωί ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος τη Δευτέρα ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Επιτροπή για να έχουν όλα τα δεδομένα για ασφαλές άνοιγμα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων, με την αρμόδια υφυπουργό να λέει επί λέξει πως «δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους». Τα παραπάνω, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμούν με παντελή απώλεια ελέγχου και απόδειξη διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης.

Συνολικά για το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν σε μπάχαλο αρχής γενομένης από τις γιορτές, τα Θεοφάνια και τώρα με τα σχολεία. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο η κυβέρνηση «έστειλε μήνυμα χαλάρωσης μέσα στις γιορτές, ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη συνεδρίαση της επιτροπής, για δεύτερη φορά έκανε τα στραβά μάτια μπροστά σε εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες».

Στο μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προετοίμασε το άτυπο όργανο του «πρωινού καφέ» (Πολιτικό Κέντρο) την περασμένη Τρίτη, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:19