search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59
MENU CLOSE

Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν 11 Ιανουαρίου αλλά μόνο για τα e-shop

10.01.2021 21:28
Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν 11 Ιανουαρίου αλλά μόνο για τα e-shop - Media

Χειμερινές εκπτώσεις με κλειστά τα εμπορικά κέντρα και ανοιχτά μόνο τα e-shop ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, καθώς το lockdown λόγω κορωνοϊού έχει πάρει παράταση τουλάχιστον έως τις 18 Ιανουαρίου.

Παράγοντες της αγοράς λένε πως δεν έχει νόημα η μετάθεση της ημερομηνίας για τις χειμερινές εκπτώσεις. «Το να πάνε τον Μάιο οι χειμερινές εκπτώσεις δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό το δίμηνο είναι πάρα πολύ κρίσιμο γιατί κάποιοι έχουν στοκ εμπορεύματα. Δεν υπήρχε καμία κανονική περίοδος για να πουληθούν στην ώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο OPEN TV

Την ίδια ώρα, πάντως, σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις των μικρομεσαίων του εμπορίου λόγω και του ανοίγματος των σχολείων. Οι καταστηματάρχες μιλούν για «καταιγίδα» λουκέτων και αναδιάρθρωση της αγοράς προς όφελος των πολυεθνικών. Χαρακτηριστικά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας με ανακοίνωσή του επισήμανε τα εξής: «Είναι άξιο περιέργειας, γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για 8η εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιάς συνεχίζει: «Είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά με λύσεις ακορντεόν. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί τελευταία σανίδα σωτηρίας». Τι θα γίνει, όμως, αν χαθεί ο τζίρος από τις εκπτώσεις; Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν τα εξής: 

  • Λουκέτο σε 70.000 με 80.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 130.000 έως 180.000 εργαζομένους.
  • Αυτό θα συμβεί αν χαθεί ο τζίρος των εκπτώσεων που υπολογίζεται σε 5 δισ. ευρώ για δύο μήνες. 

Πάντως, σε κάθε περίπτωση από αύριο, 11 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους μόνο από καταστήματα που διαθέτουν e-shop, καθώς το λιανεμπόριο είναι κλειστό και το click away, επίσης, έχει «παγώσει» λόγω του lockdown.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59