search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να πάνε τουαλέτα στο σπίτι της Ιβάνκα και… χτυπούσαν στους Ομπάμα (Photos)

15.01.2021 13:57
Οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούσαν να πάνε τουαλέτα στο σπίτι της Ιβάνκα και... χτυπούσαν στους Ομπάμα (Photos) - Media

 

O Nτόναλντ Τραμπ φεύγει τελικά, τα σκάνδαλα όμως παραμένουν. Και εκτός από τα γνωστά, λίγο εως πολύ οικονομικά σκάνδαλα με απόκρυψη φορολογικών στοιχείων του προέδρου, ένα ακόμη έρχεται στο φως της δημοσιότητας, που αφορά ωστόσο αυτή τη φορά, την κόρη του Ιβάνκα, τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ και τις μυστικές υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με άρθρο της Washighton Post, οι άνθρωποι ασφαλείας αντιμετωπίζουν δυσκολίες να βρουν ένα μέρος για να πάνε τουαλέτα. Το σπίτι των Κούσνερ-Τραμπ είναι μεγάλο, 465 τ.μ., και διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και επτά μπάνια. Ομως, οι πράκτορες που προστατεύουν την οικογένεια δεν εισέρχονται στο σπίτι, σύμφωνα με πηγή η οποία απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει εάν αυτό συμβαίνει κατόπιν αιτήματος του ζεύγους ή λόγω του πρωτοκόλλου των μυστικών υπηρεσιών.

Χτυπούσαν στον  Ομπάμα για να πάνε τουαλέτα…

Τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών, αναγκάζονταν να χτυπήσουν την πόρτα του Ομπάμα, αλλά ακόμη και του πρώην αντιπροέδρου, Μάικ Πενς προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. 

Για αυτόν τον λόγο, από τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση νοίκιασε ένα υπόγειο στούντιο με μπάνιο, κοντά στην επίσημη κατοικία του ζεύγους για να μπορούν να κάνουν… την ανάγκη τους. 

Το διαμέρισμα που νοικιάστηκε, χαρακτηρίζεται ως «εγκατάσταση ελεύθερου χώρου και χρόνου» στη γειτονιά Καλοράμα – μια ιδιαίτερα δημοφιλή συνοικία όπου έχουν σπίτι διάφοροι αξιωματούχοι και διπλωμάτες και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος. 

Διαμέρισμα το οποίο όμως δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό. Το κόστος για τον φορολογούμενο Αμερικανό πολίτη; Περίπου 3.000 δολάρια τον μήνα, δηλαδή 100.000 δολάρια έως και σήμερα.

Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος

Φυσικά, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε το ρεπορτάζ και υποστήριξε οτι το ζεύγος ποτέ δεν έχει αρνηθεί την είσοδο στην οικεία στα άτομα της προσωπικής του ασφαλείας. 

Όμως, η Washington Post απάντησε, λέγοντας: «Αυτός ο ισχυρισμός έγινε από αξιωματούχο επιβολής του νόμου που γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι οι πράκτορες δεν επιτρεπόταν να εισέλθουν στο σπίτι τους μετά από αίτημα της οικογένειας».

Και επιπλέον, δύο αξιωματούχοι επιβολής του νόμου ανέφεραν στην Washington Post ότι οι εγκαταστάσεις του σπιτιού της οικογένειας είχαν οριστεί εξαρχής να μην χρησιμοποιούνται από τους πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας.

Μόνο μία από τις δύο πλευρές μπορεί να λέει την αλήθεια. Εκτός και αν τελικά, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το σίγουρο είναι πάντως πως η Ιβάνκα Τραμπ και τα καμώματά της, συνεχίζουν να απασχολούν τα ΜΜΕ. 

Το αρχοντικό του ζεύγους Κούσνερ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:33