search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανοίγουν και πάλι οι εκκλησίες – Ποια μέτρα θα ισχύσουν

15.01.2021 15:12
Κορωνοϊός: Ανοίγουν και πάλι οι εκκλησίες - Ποια μέτρα θα ισχύσουν - Media

 

Στο άνοιγμα των ναών στους πιστούς φαίνεται ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, της αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του orthodoxtimes.gr, το άνοιγμα των ναών από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε θετικά, υπό την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ναοί θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς και οι λειτουργίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του ναού τα 50 άτομα. Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για τους πιστούς.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων του τελευταίου lockdown, η παρουσία πιστών στους ναούς είχε απαγορευτεί, αν και η Εκκλησία της Ελλάδας νίκησε στο «μπρα-ντε-φερ» με την κυβέρνηση την ημέρα των Θεοφανίων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01