search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:03
MENU CLOSE

Συζήτηση για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Τι λέει η κυβέρνηση

15.01.2021 17:11
Συζήτηση για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Τι λέει η κυβέρνηση - Media

 

Πρώτη αντίδραση θετική, υπό προϋποθέσεις: κάπως έτσι αντέδρασε το Μέγαρο Μαξίμου στη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών μας. Είπαμε πως μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Ειπαμε, επίσης, πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο πρωθυπουργο, πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα. Οι εξελίξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Απαντώντας στον Τούρκο πρόεδρο, πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι «ο πρωθυπουργός έχει κατ’ επανάληψη τονίσει τη βούλησή του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν την ανάγκη «να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντιούνται οι ηγέτες δύο γειτονικών χωρών» ωστόσο στο μήνυμα προς την Άγκυρα δίδεται έμφαση στη λέξη «εφόσον»: «Εφόσον το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και, εφόσον διατηρηθεί, μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:02