search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:08
MENU CLOSE

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου και κυβέρνησης με αφορμή τη «λίστα»

03.10.2012 14:21
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Βενιζέλου και κυβέρνησης με αφορμή τη «λίστα» - Media

Πολιτικά απαράδεκτα και στερούμενα σοβαρότητας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεγόμενα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους λόγους μη αξιοποίησης της λίστας των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.

Πολιτικά απαράδεκτα και στερούμενα σοβαρότητας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεγόμενα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τους λόγους μη αξιοποίησης της λίστας των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.
 
Αφορμή ήταν η χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία απαξίωνε την λίστα που έχ3ει δώσει η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στον Έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
 
Ο κ. Βενιζέλος αμφισβήτησε τη διαδικασία απόκτησης του cd υποστηρίζοντας ότι δεν «ήταν νομικά αξιοποιήσιμο».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επίσης το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε η Βουλή και αντιδιαστέλλει τα όσα έγιναν στη χώρα μας με τα πεπραγμένα σε Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία, όπου, όπως υπογραμμίζει, «εισπράχθηκαν αξιοσέβαστα ποσά με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει επίσης λόγο για συγκάλυψη της υπόθεσης από ελληνικής κυβερνητικής πλευράς, με την ίδια ευκολία που έγινε και η περικοπή μισθών και συντάξεων.
 
«Είναι η στιγμή της επιτάχυνσης των διαδικασιών που αφορούν στη νομική διαλεύκανση της υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
 
Για εικόνα «κράτους-οπερέτας» και τραγέλαφου σε σχέση με το χειρισμό της ίδιας υπόθεσης μίλησε, σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό RealFM, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
 
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η λίστα υπάρχει από το 2009 και εκτίμησε ότι υπήρξαν «πιέσεις από ονόματα που ήταν μέσα στη λίστα ώστε το πράγμα να κουκουλωθεί».
 
Ο κ. Παπαδημούλης έκανε επίσης λόγο για επίκαιρη ερώτηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, τον Νοέμβριο του 2011, προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, η συζήτηση της οποίας είχε αναβληθεί με κυβερνητική πρωτοβουλία. Τέλος, στάθηκε στην ανάγκη οι όποιοι έλεγχοι, έστω και καθυστερημένα, να αποδώσουν χρήματα για το δημόσιο.
 
Με αφορμή, τέλος, τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της «λίστας Λαγκάρντ», ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εκ νέου στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση του ευρωβουλευτή του, Νίκου Χουντή, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου του 2011, για το θέμα. Η δήλωση είχε γίνει σε απάντηση δηλώσεων του κ. Βενιζέλου ότι «όλες οι ερωτήσεις του κ. Χουντή στην Κομισιόν είναι στοχευμένες και δημιουργούν πρόβλημα στη χώρα».
 
Στη δήλωση ο κ. Βενιζέλος χαρακτηριζόταν «εμπνευστής, μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, του ακαταδίωκτου των επίορκων υπουργών» και κατηγορείτο ότι προωθούσε «το ακαταδίωκτο των φοροφυγάδων και των "κλεπτοκρατών" με τους τεράστιους λογαριασμούς στις ελβετικές τράπεζες».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01