search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:21
MENU CLOSE

H Le Figaro γράφει για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον ΟΟΣΑ

19.01.2021 07:23
H Le Figaro γράφει για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον ΟΟΣΑ - Media

 

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro προβάλλει την υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ

«Η Ελληνίδα υποψήφια Άννα Διαμαντοπούλου πιστεύει στις πιθανότητές της. Το βιογραφικό της μιλά από μόνο του. Προέρχεται από μια μικρή χώρα του Νότου και είναι γυναίκα την ώρα που η σημερινή ηγεσία του ΟΟΣΑ απαρτίζεται εξ’ ολοκλήρου από άνδρες, κυρίως από τη Βόρεια ή τη Νότια Αμερική», αναφέρει η συντάκτρια Α. Κεφαλά.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες της Ελληνίδας υποψήφιας, σημειώνεται πως είναι πολύ σαφείς: «Υπάρχουν επείγοντα προβλήματα. Κοιτάξτε, είναι Ιανουάριος, και στο μπαλκόνι μου, οι γαρδένιες ανθίζουν. Η κλιματική αλλαγή είναι μια σκληρή πραγματικότητα και πρέπει να ληφθούν μέτρα πολύ γρήγορα». Εκτός από την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, προτάσσεται επίσης και η πρόταση για επιβολή φόρου στους πολυεθνικούς τεχνολογικούς γίγαντες των GAFA (Google, Apple, Facebook, Amazon, κ.λπ.) καθώς και την ενίσχυση της φορολογικής πολιτικής για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αρνείται τον στιγματισμό, σημειώνεται και προστίθεται ότι δεν παραιτείται και πιστεύει στο ελληνικό παράδειγμα: «Το 2018, η χώρα μου ήταν η προτελευταία από τις χώρες του ΟΟΣΑ όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σήμερα, είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε τα SMS αντί της γραπτής εξουσιοδότησης για έξοδο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Και δεν υπολειπόμαστε στον εμβολιασμό. Περισσότερα από 60.000 άτομα κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού σε λίγα δευτερόλεπτα για να εμβολιαστούν και αυτό μόλις την πρώτη ημέρα του ανοίγματος της νέας πλατφόρμας. Αυτό είναι το τυπικό παράδειγμα της επιτυχίας ενός μέλους του ΟΟΣΑ», δηλώνει στην εφημερίδα Le Figaro.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50