search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:38
MENU CLOSE

Καραβάτου-Κατσούλης: Δημόσια συγγνώμη μετά το σάλο με τους διδύμους (Video)

19.01.2021 15:20
Καραβάτου-Κατσούλης: Δημόσια συγγνώμη μετά το σάλο με τους διδύμους (Video) - Media

 

Οι παρουσιαστές της εκπομπής «Φωλιά των Κου-Κου», Κατερίνα Καραβάτου και Κρατερός Κατσούλης, απολογήθηκαν για τον «χαβαλέ» με τη σεξουαλική αποπλάνηση γυναίκας από τους δίδυμους παίκτες του «Big Brother» Χρήστο και Παναγιώτη Βαρουξή.

Ο λόγος που απολογήθηκαν ήταν  οι δηλώσεις των δίδυμων αδερφών Βαρουξή ότι συνευρέθηκαν διαδοχικά με την ίδια κοπέλα  και ο τρόπος που οι δύο παρουσιαστές χειρίστηκαν το ζήτημα.

«Καλημέρα. Σήμερα ξεκινάμε αλλιώς. Γιατί τα πράγματα είναι πια αλλιώς», είπε αρχικά ο Κρατερός Κατσούλης.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Καραβάτου πρόσθεσε: 

«Σκέφτομαι πως αυτές οι στιγμές, αυτό που βασικά απαιτούν, είναι αυτοκριτική, είναι σκέψη, είναι προσοχή, είναι επαναπροσδιορισμός, είναι δύναμη και βασικά είναι ειλικρίνεια και αλήθεια. Έφταιξα και ήταν λάθος. Όχι μόνο για τη συμπεριφορά μου, αλλά και για τις επιλογές που έχω κάνει πριν από αυτή τη συμπεριφορά. Αλλά όλα αυτά πρόκειται να διορθωθούν και αυτό είναι μια απόφαση και υπόσχεση ζωής για εμένα και προς τον εαυτό μου και προς όλους εσάς. Γιατί πιστεύω και πιστεύουμε ότι το να είσαι παρουσιαστής δεν είναι προνόμιο, αλλά είναι ευθύνη».

Τότε, ο Κρατερός Κατσούλης επισήμανε: «Επειδή ακριβώς είναι ευθύνη, είμαστε εδώ για να τις επωμιστούμε και για να απολογηθούμε. Ένα μεγάλο ειλικρινές συγγνώμη για το λάθος που κάναμε. Ένα συγγνώμη που άθελά μας δημιουργήσαμε τόσο θυμό, πόνο, οργή που σε κάποιες περιπτώσεις εξελίχθηκε ακόμα και σε μίσος και εκφράστηκε ακόμα και με κατάρες προς εμάς, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, την οικογένειά μας.

Συγγνώμη που κλονίσαμε την σχέση εμπιστοσύνης την καθημερινή, που έχουμε φτιάξει τόσα χρόνια -και δεν αναφέρομαι στα τελευταία 4 μόνο. Συγγνώμη που αυτή τη φορά δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Συγγνώμη από όλους μας, από τον σταθμό, την ομάδα, τον αρχισυντάκτη, από εμάς τους ίδιους και μια υπόσχεση: Πιστέψτε με, το πάθημα έγινε μάθημα».

Καταγγελία στο ΕΣΡ

Το Πανελλαδικό Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» υπέβαλε καταγγελία για το περιεχόμενο της συγκεκριμένες εκπομπής στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το σωματείο κάνει λόγο για «δημόσια ομολογία βιασμού ανυποψίαστης κοπέλας μετά από σκόπιμη παραπλάνησή της» και προσθέτει πως «το ακόμα πιο προκλητικό και σεξιστικό είναι ότι το όλο θέμα αντιμετωπίζεται τόσο από την τηλεπαρουσιάστρια και τον τηλεπαρουσιαστή, όσο και από τα δύο αδέρφια με κυνική εξευτελιστική διακωμώδηση».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Καταγγέλουμε την άθλια σεξιστική ερώτηση στην εκπομπή του Star Channel TV “Στη Φωλιά των Κου Κου” με την Κατερίνα Καραβάτου και τον Κρατερό Κατσούλη στις 11/01/2021, καθώς και την προκλητική απάντηση που έδωσαν τα δίδυμα αδέρφια Χρήστος Βαρουξής και Παναγιώτης Βαρουξής, η οποία αποτελεί δημόσια ομολογία βιασμού ανυποψίαστης κοπέλας μετά από σκόπιμη παραπλάνησή της, κάτι που συνιστά προφανώς ποινικό αδίκημα. Το ακόμα πιο προκλητικό και σεξιστικό είναι ότι το όλο θέμα αντιμετωπίζεται τόσο από την τηλεπαρουσιάστρια και τον τηλεπαρουσιαστή, όσο και από τα δύο αδέρφια με κυνική εξευτελιστική διακωμώδηση.

Θεωρούμε απαράδεκτο, προκλητικό, σεξιστικό, ταπεινωτικό και εξευτελιστικό, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες, να διακωμωδείται έτσι δημόσια και κυνικά ένα έγκλημα, ο βιασμός.

Συγκεκριμένα στο απόσμασμα 08:43-10:29 η τηλεπαρουσιάστρια ρωτάει με γελοίο τρόπο «Έχετε ποτέ συνευρεθεί με κοπέλα που νόμιζε ότι ήταν ο άλλος αδελφός;» Η απάντηση και των δύο διδύμων αδερφών είναι ευθαρσώς «Ναι». Ο Χρήστος καμαρώνοντας λέει: «Είχα πάει εγώ πρώτα και μετά πήγε ο Παναγιώτης», διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν σχέση. Ο τηλεπαρουσιαστής γελώντας λέει για παράδειγμα: «Δευτέρα πήγε ο Χρήστος και Πέμπτη ο Παναγιώτης» και επιβεβαιώνεται από τα αδέρφια. Η τηλεπαρουσιάστρια γελώντας κι αυτή συνεχίζει ρωτώντας τον έναν δίδυμο αδερφό: «Λες είμαστε ίδιοι παντού. Δηλαδή αυτό το έχετε μετρήσει με κάποιο τρόπο;» Και παίρνει αμέσως την απάντηση: «Από μικροί μαζί είμαστε, εντάξει, βλέπουμε ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται να μετρήσουμε.» Ο τηλεπαρουσιαστής ρωτάει την τηλεπαρουσιάστρια: «Αλήθεια την έκανες αυτή την ερώτηση;». Και η τηλεπαρουσιάστρια απαντά «Ναι, δεν ξέρω γιατί», και ξεσπά και πάλι σε εμετικά γέλια διαρκείας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:37