search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:05
MENU CLOSE

Τζο Μπάιντεν: Έβαλε έναν… Τσάβεζ στο Οβάλ Γραφείο (Photos/Video)

21.01.2021 14:46
Τζο Μπάιντεν: Έβαλε έναν... Τσάβεζ στο Οβάλ Γραφείο (Photos/Video) - Media

 

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του την Τετάρτη ο Τζο Μπάιντεν έσπευσε στο Οβάλ Γραφείο και υπέγραψε μια σειρά από προεδρικά διατάγματα. Δείγμα πως είναι αποφασισμένος να πιάσει γρήγορα δουλειά. 

Μαζί με τον νέο πρόεδρο όμως, άλλαξε και η διακόσμηση στο Οβάλ Γραφείο. Το χεράκι της φυσικά έβαλε και η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος. 

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το Associated Press, φαίνονται οι πρώτες αλλαγές στον χώρο. 

Στο νέο Οβάλ Γραφείο σημαντική θέση κατέχουν τρυφερές οικογενειακές φωτογραφίες, πορτραίτα πρώην προέδρων αλλά και γλυπτά σημαντικών προσωπικότήτων του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Δύο από τις προτομές που εμφανίζονται στο βίντεο ανήκουν στον ηγέτη του προαναφερόμενου κινήματος, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, και στη Ρόζα Πάρκς.

Επίσης διακρίνονται τουλάχιστον δύο ακόμη προτομές: Η μία απεικονίζει τον Αβραάμ Λίνκολν και η άλλη τον πρώην πρόεδρο Χάρι Τρούμαν.

Ο Τρούμαν ήταν ο 33ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από το 1945 έως το 1953 και, όπως ο Μπάιντεν, είχε υπηρετήσει προηγουμένως την χώρα του ως αντιπρόεδρος (της κυβέρνησης Ρούζβελτ).

Ανάμεσα στις οικογενειακές φωτογραφίες του Μπάιντεν βρίσκουμε ακόμη μία προτομή: Απεικονίζει τον Σέζαρ Τσάβεζ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στη Λατινική Αμερική.

Το ιστορικό αντικείμενο που παρεμεινε

Κάτι όμως που έμεινε σταθερό στο Οβάλ Γραφείο είναι το γραφείο που χρησιμοποιεί. Γνωστό και ως Resolute Desk, επειδή κατασκευάστηκε από βελανιδιά που χρησιμοποιήθηκε στο βρετανικό εξερευνητικό πλοίο Αρκτικής HMS Resolute και το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ντόναλντ Τραμπ.
 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01