search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Βολιβία: Έφθασε στην Λα Πας η πρώτη παρτίδα των ρωσικών εμβολίων Sputnik V (Video)

29.01.2021 07:20
Βολιβία: Έφθασε στην Λα Πας η πρώτη παρτίδα των ρωσικών εμβολίων Sputnik V (Video) - Media

 

Η Βολιβία παρέλαβε χθες Πέμπτη μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, του Sputnik V, η οποία θα αξιοποιηθεί για την ανοσοποίηση μελών του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Βολιβιανό αεροσκάφος πήγε για να παραλάβει το φορτίο στο Μπουένος Άιρες, όπου είχε φθάσει από τη Μόσχα, διευκρίνισε η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε.

Η διανομή των εμβολίων αυτών σε όλη τη χώρα θα αρχίσει σήμερα Παρασκευή, ενημέρωσε ο Χόρχε Ρίχτερ, εκπρόσωπος του προέδρου.

Αυτές οι πρώτες 20.000 δόσεις είναι μέρος της ποσότητας 5,2 εκατ. δόσεων που η Λα Πας συμφώνησε με τη Μόσχα να αγοραστούν τον Δεκέμβριο και αναμένεται να παραδοθεί κατά φάσεις μέχρι τον Μάρτιο.

Η Βολιβία έχει επίσης παραγγείλει κάπου πέντε εκατ. δόσεις του εμβολίου που ανέπτυξαν η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute.

Ακόμη, η Λα Πας αναμένει πέντε εκατ. επιπλέον δόσεις αυτού του τελευταίου εμβολίου μέσω του μηχανισμού COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η χώρα των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει ως εδώ 10.160 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.070 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11