search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:56
MENU CLOSE

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα χιονίσει (Xάρτες)

29.01.2021 07:53
Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Πού θα χιονίσει (Xάρτες) - Media

 

Νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ βροχές θα σημειωθούν από το πρωί στα δυτικά οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο και προς το βράδυ στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 13, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 1 έως 16, στην Ήπειρο από 1 έως 12, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 3 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 15, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 13,στις Κυκλάδες από 5 έως 15, στα Δωδεκάνησα από 4 έως 13 και στην Κρήτη από 4 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και από το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς.

Κοντά στους -7 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία

Στους -6.9 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στη Βλάστη Κοζάνης το πρωί της Παρασκευής 29/1, όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες μεταξύ των σταθμών του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα, το θερμόμετρο έφτασε ακόμη χαμηλότερα, με την απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-9.4 βαθμοί Κελσίου).

Χάρτες: meteo

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:55