search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για εστίαση: «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ» – Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ (Video)

01.02.2021 16:37
5205530.jpg

 

Την οργισμένη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω κορωνοϊού οι επιχειρηματίες της εστίασης, ούτε λίγο ούτε πολύ τους κάλεσε να… του δώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Α. Γεωργιάδης φάνηκε εκνευρισμένος από την απόφαση των επιχειρηματικών μαζικής εστίασης, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ να πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

Έτσι, διεμοίφθη ο εξής διάλογος:

  • Μαρία Αναστασοπούλου: «Κύριε Γεωργιάδη, ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο είναι αυτός της εστίασης. Θέλω να σας ρωτήσω, με την παρούσα κατάσταση υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίγει η εστίαση μέσα στον Φεβρουάριο;»
  • Άδωνις Γεωργιάδης: «Καταρχάς δεν είναι ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι που έχουν πληγεί πολύ περισσότερο, είναι η σωστή απάντηση»
  • Μαρία Αναστασοπούλου: «Δηλαδή;»
  • Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα γυμναστήρια, έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα θέατρα έχουν πληγεί πολύ περισσότερο. Τα νυχτερινά κέντρα έχουν πληγεί περισσότερο. Η εστίαση δούλεψε κάποιους μήνες και καλά»
  • Μαρία Αναστασοπούλου: «Επειδή ετοιμάζονται να σας φέρουν τα κλειδιά στο Μέγαρο Μαξίμου για αυτό σας ρωτώ για την εστίαση ειδικά».
  • Άδωνις Γεωργιάδης: «Όποιος επιχειρηματίας της εστίασης θέλει να παραδώσει στα αλήθεια τα κλειδιά της επιχείρησής του, εγώ προσωπικά ο Άδωνις Γεωργιάδης την παίρνω. Την παραλαμβάνω εγώ. Γιατί όταν ακούω έναν άνθρωπο σήμερα οτι έχει ένα κατάστημα εστίασης, το οποίο δεν πληρώνει ενοίκιο, δεν πληρώνει εργαζομένους, παίρνει επιστρεπτεα προκαταβολή και το κράτος του πληρώνει τα πάγια έξοδα, θεωρεί οτι είναι αδικημένος σε αυτή τη χώρα. Ο κακός συνδικαλισμός την ώρα της συμφοράς δεν μου αρέσει».

Δείτε το διάλογο από το 20ο λεπτό και μετά:

Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης

Όπως ήταν φυσικό, η αποστροφή του λόγου του υπουργού Ανάπτυξης προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία τον κατηγόρησε για ειρωνία προς έναν σοβαρά πληττόμενο κλάδο.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον «αρμόδιο υπουργό, κ. Γεωργιάδη», γιατί, όπως αναφέρει «δεν βρίσκει λέξη να πει για την ανάγκη μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, κουρέματος του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων αντί για κουτσουρεμένα επιδόματα αναστολής της εργασίας τους». «Απαντά στην αυτονόητη διαμαρτυρία τους μόνο με ειρωνεία και προκλήσεις, καλώντας τους να παραδώσουν σε εκείνον και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους».

Από την πλευρά του, το ΚΙΝΑΛ σημείωσε δηκτικά: «Η εστίαση αποτελεί το μεγάλο θύμα των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού, ίσως το μεγαλύτερο.Αυτή είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα για χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα στον κλάδο τους.

Βέβαια, τη δύσκολη αυτή κατάσταση κάποιοι στην κυβέρνηση τη μεταφράζουν ως “αχρείαστη γκρίνια” ή και επενδυτική ευκαιρία. Όπως έπραξε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης που ζήτησε από τους εστιάτορες (που δικαίως διαμαρτύρονται) να του παραδώσουν τα κλειδιά και αυτός θα “τα πάρει”.

Οι δηλώσεις αυτές δεν αποδεικνύουν μόνο την αδιαφορία της ΝΔ για το λιανεμπόριο, την εστίαση, την μικρή και μεσαία επιχείρηση. Προχωρούν και ακόμα παρακάτω. Γιατί ο κ. Γεωργιάδης “μαρτύρησε” τις προθέσεις της κυβέρνησης, αλλά και τον τρόπο που αυτή αντιλαμβάνεται την κρίση. Ως ευκαιρία για τους λίγους και δυνατούς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:44