search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:38
MENU CLOSE

Βατόπουλος: Tο καθολικό lockdown στο τραπέζι της επιτροπής

03.02.2021 10:52
Βατόπουλος: Tο καθολικό lockdown στο τραπέζι της επιτροπής - Media

 

Το ενδεχόμενο ενός νέου πιο «σκληρού» lockdown δεν απέκλεισε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Στο τραπέζι της επιτροπής είναι το καθολικό lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε, σήμερα επιδημιολόγοι θα συζητήσουν τα δεδομένα.

«Η επιτροπή θα εξετάσει τα πάντα και θα κάνεις τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασισθεί ποιο είναι το δυνατό να γίνει συνολικά», σημείωσε.

Υπογράμμισε πως το θέμα είναι το κόστος απέναντι στο όφελος μια απόφαση που θα την πάρει η πολιτεία ενώ τόνισε πως το υγειονομικά σωστό είναι η απαγόρευση και ο γρήγορος εμβολιασμός

Παράλληλα, ανέφερε πως είναι λογικό εφόσον άνοιξε η κοινωνία να αυξηθούν και τα κρούσματα.

«Τώρα το στοίχημα είναι να μην αυξηθούν εκθετικά για να μην έχουμε τα προβλήματα που είχε η Θεσσαλονίκη και ειχαμε πριν τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως εξήγησε το εκθετικά σημαίνει να μην διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε 3-4 ημέρες όπως είχε γίνει τον Οκτώβριο και ότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες «από εμάς, τις μεταλλάξεις και πόσο θα επηρεάσουν και τον εμβολιασμό που όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την κρίση».

«Δύσκολο  βλέπω να ανοίξει κάποια δραστηριότητα», εκτίμησε τέλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:38