search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Μπλόκο» και από την Ελλάδα στο εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών

03.02.2021 13:34
Γαλλία-AstraZeneca: Πότε έχει μέγιστη αποτελεσματικότητα το εμβόλιο - Media
 
Μετά τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πολωνία, φαίνεται ότι και η Ελλάδα προσανατολίζεται στο να μην επιτρέψει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης για την εξέταση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στο συγκεκριμένο εμβόλιο, δεν αναμένεται να κινηθεί σε άλλα μονοπάτια από αυτά των ομολόγων της σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.
 
Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί στο υπουργείο Υγείας το εμβόλιο της AstraZeneca για τη νόσο Covid-19 να χορηγηθεί σε άτομα κάτω των 65 ετών και όχι σε πιο ηλικιωμένους, όπως συμβαίνει με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech ως τώρα.
 

Λίγα τα στοιχεία για τις μεγαλύτερες ηλικίες

Οι αποφάσεις αυτές φαίνεται ότι λαμβάνονται επειδή τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους στα άτομα 65 ετών και άνω κρίνονται ως ανεπαρκή. Δηλαδή, είναι μικρός ο αριθμός των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών που στο πλαίσιο των κλινικών μελετών έλαβε το συγκεκριμένο εμβόλιο, για να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα.
 
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εξετάζοντας όλα τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, αλλά και το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκριση του εμβολίου, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν αναμένεται να εισηγηθεί τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε άτομα άνω των 65 ετών.
 
Πλέον, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν, αφού θα εξαιρεθεί ο πληθυσμός από 65 ετών και άνω από το εμβόλιο της AstraZeneca, μήπως αποφασιστεί να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού 18-59 ετών με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όταν, φυσικά αρχίσουν οι παραδόσεις του, αφού και η AstraZeneca έχει ανακοινώσει καθυστερήσεις.
 
Πηγή φώτο: Marco Verch
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:14