search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 05:47
MENU CLOSE

Καιρός: Έρχεται η «Μήδεια» και φέρνει βουτιά της θερμοκρασίας και εκτεταμένες χιονοπτώσεις (Xάρτες)

12.02.2021 08:03
Καιρός:  Έρχεται η «Μήδεια» και φέρνει βουτιά της θερμοκρασίας και εκτεταμένες χιονοπτώσεις (Xάρτες) - Media

Προ των πυλών της χώρας είναι η «Μήδεια». Το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ η «Μήδεια» θα μας κάνει παρέα όλη την επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα Παρασκευή, λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ.

Σαββατο: Η «Μήδεια» φτάνει

Από αύριο όμως, στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, στα ορεινά- ημιορεινά χιονοπτώσεις οι οποίες βαθμιαία θα είναι κατά τόπους πυκνές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.

Προς το βράδυ θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα παραθαλάσσια της Ηπείρου, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει ιδιαιτέρως αισθητή στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Κυριακή: Θα χιονίσει ακόμα και στην Κρήτη  

Στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές.

Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις ανατολικές θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα δυτικά, και μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί τοπικά 9 μποφόρ.

Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός..

 Δευτέρα: Χιόνια στην Αθήνα

Στη δυτική και βόρεια χώρα παροδικές χιονοπτώσεις με εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Τρίτη: Ολικός παγετός

Στη δυτική και βόρεια χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες τα νησιά του βορείου Αιγαίου και στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα πελάγη τοπικά 9 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ολικός.

Οι χάρτες είναι από το news247.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46