search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:53
MENU CLOSE

Φοροκαταιγίδα χωρίς τέλος

10.10.2012 10:56

Φόρους και επιβαρύνσεις ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Φόρους και επιβαρύνσεις ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Το βάρος των αλλαγών θα κληθούν να σηκώσουν οικογενειάρχες, για τους οποίους καταργείται η ελάφρυνση λόγω τέκνων, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι θα φορολογούνται πλέον με 35% από το πρώτο ευρώ. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, φορολόγηση στους αγρότες με βάση στοιχεία και βιβλία, αύξηση συντελεστών για τους ναυτικούς, αλλά και νέα φορολογική κλίμακα με ελαφρύνσεις για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Μεγάλη είναι όμως η επιβάρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ και θα φορολογούνται πλέον, με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, με συντελεστή 35%.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:52