search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Σχολή Καλών Τεχνών: Φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

15.02.2021 08:17
Σχολή Καλών Τεχνών: Φοιτήτριες καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση - Media

 

Όλο και περισσότερες είναι οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες που, όπως φαίνεται, δεν αφορούν μόνο τον χώρο του θεάτρου

Νέα περιστατικά γίνονται γνωστά στο πλαίσιο ανώνυμων καταγγελιών που δημοσιεύονται μέσω πλατφόρμας η οποία δημιουργήθηκε από την Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.). 

Η εν λόγω ομάδα στο Facebook δημιουργήθηκε προκειμένου να δώσει φως σε ένα φαινόμενο που -όπως επισημαίνει- ταλανίζει τη Σχολή εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον καταπίεσης και εξαναγκασμού.

«Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων – ιδίως φοιτητριών – έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η εν λόγω ομάδα.

Ωστόσο, εκτός από τις ανώνυμες καταγγελίες, οι φοιτητές μπορούν να κάνουν και επώνυμες καταγραφές οι οποίες μπορούν να αποσταλούν στο [email protected].

Δύο φοιτήτριες, μάλιστα, καταγγέλλουν καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών για σεξουαλική παρενόχληση. Οι περιγραφές των δύο κοριτσιών είναι σχεδόν ταυτόσημες, έχοντας -όπως φαίνεται- ως κεντρικό «πρωταγωνιστή» τον ίδιο καθηγητή.

Όπως επισημαίνουν οι φοιτήτριες, ο εν λόγω καθηγητής προσπαθούσε επανειλημμένα να στρέψει την προσοχή σε ζητήματα σεξουαλικά, άσχετα παντελώς του μαθήματός τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, προσκαλούσε συνεχώς φοιτήτριες στο γραφείο του, προσπαθώντας να τις κεράσει τσίπουρα και να τους αποσπάσει πληροφορίες για τη σεξουαλική τους ζωή.

Ως αποκορύφωμα, η μία καταγγελεία αναφέρει ότι σε εκδρομές της σχολής, ο καθηγητής προσέγγισε ερωτικά την μία κοπέλα, παρενοχλώντας την σεξουαλικά, φέρνοντας το κορμί του πάνω της και λέγοντάς της πως θα κοιμηθεί μαζί του. Όταν η κοπέλα αντέδρασε, χτυπώντας τον, εκείνος σταμάτησε, ωστόσο, σε άλλη εκδρομή προσέγγισε την δεύτερη καταγγέλλουσα την οποία -όπως η ίδια αναφέρει- θώπευσε στα γεννητικά της όργανα.

Οι δυο φοιτήτριες επισημαίνουν τέλος, ότι μετά την άρνηση και αντίδρασή τους, δέχονταν από τον καθηγητή συνεχείς προσβολές, σεξουαλικά υπονοούμενα και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Η πρώτη καταγγελία

Η δεύτερη καταγγελία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:37