search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:33
MENU CLOSE

Νταβούτογλου-Μεϊμαράκης: Χάθηκαν στη μετάφραση!

10.10.2012 14:28
Νταβούτογλου-Μεϊμαράκης: Χάθηκαν στη μετάφραση! - Media

Ένταση στα κυβερνητικά γραφεία, προκάλεσε η αναφορά του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής την ώρα που δεχόταν ως δώρο ένα μικρό κυκλαδίτικο σκάφος. Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Βουλής

Ένταση στα κυβερνητικά γραφεία, προκάλεσε η αναφορά του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής την ώρα που δεχόταν ως δώρο ένα μικρό κυκλαδίτικο σκάφος.

«Εμείς επιθυμούμε το Αιγαίο, ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, να είναι πάντοτε ελεύθερο» φέρεται πως σχολίασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στον κ. Μεϊμαράκη.
Μετά τη διάσταση που έλαβε η δήλωσή του στα ΜΜΕ, το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση αποδίδοντας το όλο θέμα στο λάθος του μεταφραστή.

«Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο ως μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας, να είναι ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία», ήταν σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση η ακριβής δήλωσή του Τούρκου υπουργού εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είχε γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργού, όπου ο Αντώνης Σαμαράς του έθεσε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ ακολούθησαν  διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Στο μεταξύ, τη λειτουργία απευθείας «κόκκινης» τηλεφωνικής γραμμής μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδος και Τουρκίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Γιλμάζ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, συζητήθηκαν ουσιαστικά όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, και ειδικότερα οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και η είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων από καιρού εις καιρόν στα χωρικά μας ύδατα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01