search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:39
MENU CLOSE

«Αδύναμη και ανίκανη» – Για τραγική αποτυχία της κυβέρνησης απέναντι στην κακοκαιρία μιλάει το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2165
18-2-2021
20.02.2021 04:00
fortigo.jpg

 

Για απουσία προγραμματισμού, σχεδίου, ικανότητας αντίδρασης μπροστά στις δυσκολίες που έφερε η «Μήδεια» κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής, ασκώντας δριμεία κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στη σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τη χώρα το τελευταίο διήμερο.

«Ομολόγησαν την τραγική αποτυχία τους. Πρωταθλητές στα λόγια, τελευταίοι στη δυνατότητα να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών. Ένα επιτελικό κράτος – μαϊμού» σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. «Η ένταση της “Μήδειας” ήταν γνωστή εδώ και μέρες. Στα λόγια η κυβέρνηση ήταν πανέτοιμη. Στην πράξη όμως χρεοκόπησε. Στάθηκε για μια ακόμη φορά αδύναμη και ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η πολιτική προστασία θέλει προετοιμασία, θέλει σχέδιο, θέλει δουλειά, θέλει όλο το ανθρώπινο δυναμικό στη μάχη, δεν είναι μόνο η επικοινωνία. Δυστυχώς η κυβέρνηση και σε αυτό, δίνει βαρύτητα μόνο στην επικοινωνία» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. 
Για τη Χαριλάου Τρικούπη «αποδείχθηκε ότι γι’ ακόμη μια φορά ουσιαστικά δεν υπήρξε σχέδιο. Ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, σε αντίθεση με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής «επί δύο μέρες, η Πολιτική Προστασία παρακολουθούσε τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να παρεμβαίνει. Έκλεισαν την εθνική οδό και νόμισαν ότι έκαναν το καθήκον τους. 250.000 νοικοκυριά έμεναν χωρίς ρεύμα, κάποιες περιοχές μάλιστα για 36 ώρες (!) και πολλές χιλιάδες σπίτια χωρίς νερό για 12 ώρες».
«Και μόνο στις 8 το βράδυ της δεύτερης ημέρας θυμήθηκαν να κηρύξουν περιοχές σε έκτακτη ανάγκη και να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού για να ανοίξει δρόμους και να μαζέψει δένδρα. Πράγμα που έπρεπε να γίνει από την πρώτη ημέρα, αφού γνώριζαν την αδυναμία και την ανεπάρκεια των μηχανισμών τους. Του συστήματος που δεν έχουν ακόμη – ύστερα από πολλούς μήνες – συγκροτήσει» υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της για τον βαθμό ετοιμότητας που επέδειξε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής συγχαίρει το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του, επισημαίνοντας, ωστόσο, την ανεπάρκεια, όλα τα τελευταία χρόνια, του εκσυγχρονισμού και της συντήρησης των δικτύων του. Το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του αρμόδιου βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος για ενημέρωση και διευκρινίσεις.
«Μας απασχολεί, και το ερευνούμε ήδη μέσω της Βουλής, το θέμα της συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ και θα δώσουμε συνέχεια. Γιατί δεν είναι μόνο σήμερα λόγω κακοκαιρίας, πρόσφατα είχαμε το βραχυκύκλωμα και τη φωτιά και διαπιστώνουμε ότι είναι απανωτές οι βλάβες και τα προβλήματα» σημείωσε για το ζήτημα η Φώφη Γεννηματά στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26