search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:16
MENU CLOSE

“Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο για την εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς”, λέει το υπ. Εσωτερικών

11.10.2012 13:56
\"Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο για την εισαγωγή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς\", λέει το υπ. Εσωτερικών - Media

Αναδίπλωση του υπουργείου Εσωτερικών μετά το έγγραφο προς την Περιφέρεια με το οποίο ζητούσε στοιχεία για τους Έλληνες και Αλλοδαπούς που έχουν εγγραφεί στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αναδίπλωση του υπουργείου Εσωτερικών μετά το έγγραφο προς την Περιφέρεια με το οποίο ζητούσε στοιχεία για τους Έλληνες και Αλλοδαπούς που έχουν εγγραφεί στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε πως η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων και πως τα στοιχεία ζητήθηκαν για ενημέρωση της Βουλής.

Το όλο θέμα προκλήθηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου.  Συγκεκριμένα ζητούσε να πληροφορηθεί για τον αριθμό των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται από τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με τη διαδικασία της κλήρωσης.

Κάτοικοι μάλιστα του Δήμου Ιεράπετρας από τη Δημοτική παράταξη «Πολίτες εν δράση»  είχαν στείλει επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών με την οποία αρνούντο να δώσουν στοιχεία. Στην επιστολή είχαν επισημάνει ότι σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ο κ. Παναγιώταρος είχε πει πως "αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους".

Ο υπ. Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αιτιολογεί την αποστολή του εγγράφου προς την Περιφέρεια, λέγοντας ότι έχει ήδη απαντήσει στη Βουλή προ εβδομάδος και πως «Σε καμιά περίπτωση δεν ζητήθηκαν, ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων, παρά μόνο το ποσοστό των Ελλήνων, Eυρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών, για λόγους ενημέρωσης της Βουλής».

Είχε επίσης πει ότι με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της ΕΕ και 2% πολίτες άλλων χωρών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01