search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις για τα 550 εκατομμύρια ευρώ των τραπεζών

11.10.2012 14:31
Αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις για τα 550 εκατομμύρια ευρώ των τραπεζών - Media

Αναταράξεις προκάλεσε στην κυβέρνηση το αίτημα της τρόικας να μην επιστραφεί από τις τράπεζες το ποσό των 550 εκατ. ευρώ, που έλαβαν από την κρατική χρηματοδότηση του 2008 με προνομιούχες μετοχές βάση του «νόμου Αλογοσκούφη» και το ποσό αυτό να καλυφθεί από νέα μέτρα.

Αναταράξεις προκάλεσε στην κυβέρνηση το αίτημα της τρόικας να μην επιστραφεί από τις τράπεζες το ποσό των 550 εκατ. ευρώ, που έλαβαν από την κρατική χρηματοδότηση του 2008 με προνομιούχες μετοχές βάση του «νόμου Αλογοσκούφη» και το ποσό αυτό να καλυφθεί από νέα μέτρα.

«Το δίκαιο και η πολιτική ηθική επιβάλλει να συμμετάσχουν όλοι στα βάρη της κρίσης», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να διαφοροποιείτε από αυτή τη θέση.

Ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη πρόσθεσε ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη της οφειλής και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ανέδειξε το ζήτημα, ενώ απόφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις του κ. Λαφαζάνη για το πότε θα εξοφληθεί το χρέος.

Παράλληλα μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι «ο κ. Σταϊκούρας δίνει τη μάχη, δεν ξέρω αν έχει εγγράψει ο κ. Στουρνάρας τα 550 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό. Αν δεν ληφθούν αυτά πίσω, ας έρθει ο κ. Στουρνάρας και οι φίλοι του οι τραπεζίτες να ψηφίσουν στη Βουλή».

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα ότι η τρόικα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να μην διεκδικήσει τα 550 εκατ. ευρώ που χρωστούν οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο και αντ' αυτού να βρει ισοδύναμο με την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα από αυτό το έτος», τόνισε από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για το ίδιο θέμα, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της χαρακτήρισε το γεγονός ως αδιανόητο «να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων».

Τέλος η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε το αίτημα της τρόικας πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο και προσθέτει πως θεωρεί αυτονόητη την αδιαπραγμάτευτη θέση  της κυβέρνησης ότι σε κάθε περίπτωση το ποσό των 555 εκατ. ευρώ θα πληρωθεί από τις τράπεζες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01