search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:04
MENU CLOSE

Τέξας κακοκαιρία: Μητέρα ζητάει αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το θάνατο του 11χρονου γιου της

24.02.2021 13:37
Τέξας κακοκαιρία: Μητέρα ζητάει αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το θάνατο του 11χρονου γιου της - Media

 

Η μητέρα με το παιδί της έμεναν σε ένα τροχόσπιτο στις παρυφές της πόλης Κονρόε του Τέξας, όταν ξέσπασε η σφοδρή κακοκαιρία.

Μέσα σε λίγες ώρες τα πάντα καλύφθηκαν από χιόνι και η θερμοκρασία έπεσε ακόμη και στους -20 βαθμούς. 
Τότε κόπηκε και το ρεύμα και το τροχόσπιτο έγινε ψυγείο. Ο 11χρονος γιος της Μαρίας Πινέτα ξεψύχησε ύστερα από λίγες ώρες τυλιγμένος με το παλτό του και ένα πάπλωμα. Δεν άντεξε το ψύχος. 

Τώρα η μητέρα υπέβαλε μήνυση κατά της εταιρίας ενέργειας ERCOT και Entergy Corps που όπως λέει ευθύνεται για τον θάνατο του γιου της Κρίστιαν. Στη μήνυση αναφέρεται ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν τις συστάσεις τής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενέργειας, να προετοιμάσουν για τον χειμώνα το δίκτυο ενέργειας και πιάστηκαν «απόλυτα απροετοίμαστοι», όταν το δίκτυο κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Η ίδια είπε: «Ο Κρίστιαν πέθανε από το κρύο διότι το δίκτυο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και οι πάροχοι ενέργειας έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01