search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:23
MENU CLOSE

Έπεσε από το πλοίο του στη μέση του Ειρηνικού και έμεινε 14 ώρες πιασμένος από μια σημαδούρα

26.02.2021 15:22
Έπεσε από το πλοίο του στη μέση του Ειρηνικού και έμεινε 14 ώρες πιασμένος από μια σημαδούρα - Media

 

Αυτό είναι τύχη μέσα στην ατυχία. Ατυχία γιατί ο πρώτος μηχανικός του πλοίου Σίλβερ Σαπόρτερ, ήταν στο κατάστρωμα και παραπάτησε και έπεσε στη θάλασσα στη μέση του Ειρηνικού και τύχη επειδή εκεί στο «πουθενά» βρέθηκε μια σημαδούρα που έπλεε και ο άνθρωπος γαντζώθηκε επάνω της και έμεινε στη ζωή για 14 ώρες μέχρι να τον βρουν.

Το περιστατικό συνέβη 400 μίλια νότια από τα νησιά Αουστράλ, της γαλλικής Πολυνησίας στον Ειρηνικό. Ο 52χρονος πρώτος μηχανικός είχε βγει στο κατάστρωμα επειδή είχε νιώσει μια αδιαθεσία προκειμένου να πάρει λίγο αέρα. 
Τότε μπερδεύτηκε σκόνταψε, δεν έπιασε καλά την κουπαστή και έπεσε στη θάλασσα. Το πλοίο του απομακρύνονταν και όσο και να φώναζε δεν τον άκουγε κανείς. Ξαφνικά είδε μια πορτοκαλί κουκκίδα λίγο μακριά του και κολύμπησε μέχρι εκεί.  

Ήταν μια σημαδούρα (όχι δεμένη στον βυθό γιατί εκεί τα βάθη είναι τεράστια), μια σημαδούρα η οποία όμως του έσωσε τη ζωή. Παρέμεινε επάνω της 14 ώρες μέχρι να συνειδητοποιήσουν στο πλοίο του ότι είχε χαθεί και να τον ψάξουν. 
Τελικά το πλοίο του επέστρεψε και το πλήρωμα τον βρήκε εξαντλημένο να κουνάει το χέρι του για να τον δούν. 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01