search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:18
MENU CLOSE

Κίνημα Αλλαγής: Ο πιο δημοφιλής «ΠΑΣόκος» και η έκπληξη στην 2η θέση

01.03.2021 07:19
Κίνημα Αλλαγής: Τα αιτήματα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ ταλανίζουν το κόμμα - Media

 

Στα πολιτικά και δημοσιογραφικά τραπέζια συζητούνται «μυστικές» δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα για τον χώρο του Κινήματος Αλλαγής και μετράνε τις δημοτικότητες στελεχών του κόμματος.

Σε δημοσκόπηση που έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες και δεν είδε το φως της δημοσιότητας μετρήθηκαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Η δημοσκόπηση έχει ενδιαφέρον γιατί μετράει τις δημοτικότητες όλων τόσο στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ όσο και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο πιο δημοφιλής «πασόκος» είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχοντας 85% αποδοχή στους ψηφοφόρους του κόμματός του και δεύτερος –αυτή είναι η έκπληξη– έρχεται ο 38χρονος Παύλος Χρηστίδης με 81%. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με το επίσης υψηλό 73% και έπονται ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Καστανίδης.

Δημοφιλής στη ΝΔ 

Οσον αφορά την αποδοχή στα δύο μεγάλα κόμματα, υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα. Το ρεκόρ κατέχει ο Ανδρέας Λοβέρδος και από τις δύο πλευρές.

Ο πρώην υπουργός φτάνει σε αποδοχή το 80% ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και σχεδόν… μηδενικό σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Τούτο το στοιχείο, ανάλογα με την εξέλιξη των εσωκομματικών, μπορεί να αποδειχθεί σημαντική παράμετρος, καθώς βάσει των μετρήσεων η εναπομείνασα βάση του ΚΙΝΑΛ βλέπει θετικά τη Ν.Δ.

Στον αντίποδα, το ρεκόρ αποδοχής στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το έχει ο Παύλος Γερουλάνος και ακολουθεί ο Χάρης Καστανίδης.  

Η περίπτωση Ανδρουλάκη

Στα ενδιαφέροντα, πάντως, είναι και η πρόσβαση του Νίκου Ανδρουλάκη τόσο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ευρωβουλευτής έχει και στις δύο δεξαμενές συμπάθειες, με τις περισσότερες να είναι στη Ν.Δ.

Αυτό το ατού του Ανδρουλάκη ίσως προκύπτει από το γεγονός ότι ως ευρωβουλευτής δεν έχει «τσαλακωθεί» με θέματα εσωτερικής φύσεως, αλλά αντίθετα, χρησιμοποιώντας συχνά πυκνά ρητορική «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ», διαπερνά ψηφοφόρους και της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχα, και ο Παύλος Χρηστίδης έχει περισσότερες συμπάθειες στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. από ό,τι του ΣΥΡΙΖΑ, με την εξήγηση εδώ να είναι πως ως εκπρόσωπος είχε ασκήσει σφοδρή κριτική επί τέσσερα χρόνια στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.  

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43