search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:43
MENU CLOSE

Αμφιλεγόμενη δήλωση Δρίτσα για τη «17Ν» – Υποχρεώθηκε σε διευκρινίσεις

02.03.2021 13:27
Αμφιλεγόμενη δήλωση Δρίτσα για τη «17Ν» - Υποχρεώθηκε σε διευκρινίσεις - Media

 

Μια άστοχη και σαφώς αμφιλεγόμενη δήλωση σχετικά με τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει αντιδράσεις και να υποχρεωθεί να προβεί σε διευκρινίσεις.

Μιλώντας στον ρ/σ «Κανάλι 1», ο Θ. Δρίτσας σχολιάζοντας τις εξελίξεις για την υπόθεση Κουφοντίνα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν τηρεί τον νόμο που η ίδια ψήφισε και την επέκρινε γιατί με την στάση της, όπως είπε, «θα αναβιώσει μία συζήτηση για την δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται».

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη“. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Δεν καταλαβαίνω τι λέτε, λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη “17 Νοέμβρη” με τις δολοφονίες;» ο Θ. Δρίτσας επέμεινε στη αρχική τοποθέτησή του και σημείωσε: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

Χρηστίδης: Ανιστόρητα και προκλητικά

Όπως ήταν φυσικό, η δήλωση Δρίτσα προκάλεσε αντιδράσεις, με τον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη να σημειώνει ότι «όσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Πληρώσαμε πολύ ακριβά, ως χώρα, τη δράση της 17Ν, ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του».

Διευκρινίσεις: Εννοούσα τη Δημοκρατία και τους θεσμούς

Προκειμένου να αποφευχθεί να δωθούν «πυρομαχικά» σε όσους κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συντάσσεται ή εν πάση περιπτώσει δεν καταδικάζει την τρομοκρατία, ο βουλευτής υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση στην οποία προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Θ. Δρίτσας σημείωσε ότι «είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι “κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν”, αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα».

Προσέθεσε δε ότι «οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι «με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η Ν.Δ. παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50