search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Νέα συνάντηση των τριών υπό τον “φόβο” των νέων μέτρων

16.10.2012 06:10
Νέα συνάντηση των τριών υπό τον \"φόβο\" των νέων μέτρων - Media

Υπό το βάρος των μεγάλων ανατροπών που φέρνουν τα νέα μέτρα, κυρίως στον τομέα της εργασίας, των μισθών και των συντάξεων, συναντώνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι κυβερνητικοί εταίροι κύριοι Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.
 

Υπό το βάρος των μεγάλων ανατροπών που φέρνουν τα νέα μέτρα, κυρίως στον τομέα της εργασίας, των μισθών και των συντάξεων, συναντώνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι κυβερνητικοί εταίροι κύριοι Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.
 
Η συνάντηση κρίθηκε αναγκαία καθώς πρέπει να ληφθεί μία κοινή απόφαση αφού το νέο σχέδιο περικοπών και μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να παρουσιαστεί από τον κ. Σαμαρά, την Πέμπτη 18 του μηνός στη Σύνοδο Κορυφής.
 
Μετά και τις χθεσινές επαφές της τρόικας λίγα κεφάλαια των επώδυνων μέτρων παρουσιάζονται ως «ανοικτά».
 
Ενημέρωση για την πρόοδο των συνομιλιών είχε χθές το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, γνωστοποίησε ότι οι συναντήσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία έως την Πέμπτη.
 
Στέλεχος πάντως του υπουργείου Οικονομικών θεωρεί πως είναι σχεδόν αδύνατον να κλείσει το πακέτο μέτρων έως την Πέμπτη, ημέρα επίσης Πανελλαδικής Απεργίας, με την ΓΣΕΕ να έχει ασκήσει σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, ενώ παραμένει ως «αγκάθι» το θέμα των απολύσεων από το Δημόσιο.
 
Στα ζητούμενα επίσης, η κατάργηση των τριετιών, η μείωση των αποζημιώσεων αλλά και δύο ακόμα γενικότερης φύσης θέματα, το ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό μίας πιθανής επιμήκυνσης αλλά και η βιωσιμότητα του χρέους.
 
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν επίσης ότι τόσο τα μέτρα όσο και η εκταμίευση των 31,5 δις ενδέχεται να ψηφιστούν μετά από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, σε  έκτακτη συνεδρίασή του. 

Την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει λύση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε στην τηλεόραση του Mega, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση.
«Θα είναι μια πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση και παλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει το μέτρο της διαθεσιμότητας, το οποίο όπως υποστήριξε, δημοσιονομικά έχει μεγαλύτερο όφελος, ειδικά στα πρώτα στάδια. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι αποχωρήσεις θα ξεκινήσουν από τους επίορκους και όσους δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01