search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:59
MENU CLOSE

Πρωτοβουλία δικηγόρων: Η τρομοκρατία δε μας σταματά – Ξανά τη Δευτέρα στο Σύνταγμα

06.03.2021 19:23
Πρωτοβουλία δικηγόρων: Η τρομοκρατία δε μας σταματά – Ξανά τη Δευτέρα στο Σύνταγμα - Media

 

Σε νέα συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας στο Σύνταγμα καλεί η «Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών» για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την άγρια καταστολή της απόπειρας συγκέντρωσης το Σάββατο.

«Η τρομοκρατία δε μας σταματά. Συναντιόμαστε ξανά τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κρατουμένου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία, στην οποίαν συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2020, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Προσαγωγές και χημικά στη συγκέντρωση του Σαββάτου

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου η ΕΛΑΣ δεν επέτρεψε σε άτομα που ήθελαν να διαδηλώσουν το αίτημά τους να μην υπάρξει ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στις ελληνικές φυλακές να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με χρήση κανονιών νερού απώθησαν τους διαδηλωτές από το Σύνταγμα προς τη παλιά Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές. Στους προσαχθέντες συγκαταλέγεται και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, ο οποίος αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο. 

Ακολούθως, με αντλίες νερού και χρήση χημικών το μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών» οδηγήθηκε από την οδό Σταδίου μέσω της πλατείας Κοραή στα Προπύλαια, και ακολούθως μέσω της οδού Ακαδημίας, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων δεν είχε διακοπεί, ως την πλατεία Κάνιγγος.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, σύμφωνα με ενημέρωση από το Νοσοκομείου Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του νοσοκομείου: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στη ΜΕΘ, σήμερα 5 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Ιωάννα Κούρτοβικ: Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας

Την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

«Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη» σημείωσε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον Θ. Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής».

«Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής», πρόσθεσε σχολιάζοντας την χθεσινή δικαστική απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01