search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:31
MENU CLOSE

Συνεχείς «διακοπές» στη συνάντηση της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας

16.10.2012 06:56
Συνεχείς «διακοπές» στη συνάντηση της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας - Media

Με συνεχείς διακοπές συνεχίστηκαν σήμερα οι συζητήσεις της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας.
Η συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα αναμένεται να συνεχιστεί σε λίγη ώρα.

Με συνεχείς διακοπές συνεχίστηκαν σήμερα οι συζητήσεις της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας.

Η συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με την τρόικα αναμένεται να συνεχιστεί σε λίγη ώρα.

Η συνάντηση είχε διακοπεί σήμερα επανειλημμένα, τόσο για να επικοινωνήσει ο Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και για να μεταβεί στη Βουλή, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Βρούτσης.

Η τρόικα φέρεται να απαιτεί νέα μείωση κατά 50% στις αποζημιώσεις, ζητώντας να μην ξεπερνά τους 12 μισθούς το καταβαλλόμενο ποσό, ανεξαρτήτως των ετών προϋπηρεσίας και αν υπάρχει προειδοποίηση ή όχι. Για όλους όσοι, για παράδειγμα, έχουν 16 χρόνια εργασίας και απολυθούν μετά το νέο καθεστώς, θα πάρουν 12 μισθούς, όσους δικαιούνται και τώρα. Όσοι εργάζονται περισσότερα χρόνια από τα 16, με το νέο καθεστώς θα πάρουν το ανώτερο όριο, δηλαδή τους 12 μήνες.

Παράλληλα, η τρόικα ζητεί να μειωθεί κατά το ήμισυ και ο χρόνος προειδοποίησης, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις, με βάση τις ρυθμίσεις που είχαν υιοθετηθεί με το προηγούμενο μνημόνιο.

Η τρόικα επιμένει και για πάγωμα του κατώτατου μισθού στα 586 ευρώ, με κατάργηση της κλίμακας των τριετιών, που προβλέπονται στην ΕΓΣΣΕ, ενώ θέτει και θέμα ενίσχυσης της ευελιξίας στο ωράριο λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο διευθέτησης του χρόνου εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Πιέσεις ασκούνται και για την αύξηση των ημερών απασχόλησης στις έξι ημέρες (αντί του πενθημέρου), να αποσυνδεθεί ο χρόνος απασχόλησης του εργαζομένου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης και να καταργηθούν οι περιορισμοί που υπάρχουν για την εναλλαγή της απασχόλησης μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας με απόφαση του εργοδότη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:31