search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:04
MENU CLOSE

Χρυσή αποσύνθεση

17.10.2012 21:00
oldphotospod_1710_046_cmyk1350401035.jpg

Υπολογίζουν ότι ο Αίσωπος γεννήθηκε περί το 625 π.Χ. στη μακρινή Φρυγία. Υπήρξε τέρας ασχήμιας: μαυριδερός, καμπούρης, κοντολαίμης, στραβοκάνης, με μύτη ζουλιγμένη και κεφάλι σα σφήνα.

Υπολογίζουν ότι ο Αίσωπος γεννήθηκε περί το 625 π.Χ. στη μακρινή Φρυγία. Υπήρξε τέρας ασχήμιας: μαυριδερός, καμπούρης, κοντολαίμης, στραβοκάνης, με μύτη ζουλιγμένη και κεφάλι σα σφήνα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, τραύλιζε κι από πάνω.
Περπάτησε στους αθηναϊκούς δρόμους και η πόλη αργότερα, αν και ήταν ξένος – δούλος – ταπεινής καταγωγής, του έστησε ανδριάντα, θεωρώντας την εξυπνάδα ως σημαντικότερη αξία από την καταγωγή.
Ο Αίσωπος εδώ και αιώνες εμπνέει κορυφαίους συγγραφείς και με τους μύθους του διδάσκει όλα τα παιδιά του κόσμου!
Οι μύθοι που ακούγονταν στους αθηναϊκούς δρόμους του 6ου π.Χ. αιώνα, από τον κακομούτσουνο Φρύγα δούλο, πουλιούνται στις μέρες μας εικονογραφημένοι – αρκετές φορές κακόγουστα – στα βιβλιοπωλεία του κέντρου (Ακαδημίας, Ασκληπιού, Σόλωνος, Ιπποκράτους, Μαυρομιχάλη, Χαριλάου Τρικούπη, Εμμ. Μπενάκη, Θεμιστοκλέους), αλλά και σε όλες τις πόλεις του κόσμου, σε όλα τα βιβλιοπωλεία της υφηλίου. Δεν υπάρχει παιδί, μαύρο, κίτρινο, λευκό ή ερυθρόδερμο, με αίμα «καθαρό» ή «μιασμένο», που να μην έχει μαγευτεί από τις πραγματικά «Χρυσές Ιστορίες» του κορυφαίου παραμυθά όλων των εποχών: ενός μαυριδερού, τραυλού ξένου, που βρήκε καταφύγιο και έτυχε αναγνώρισης στην πόλη όπου έμελλε να γεννηθεί η Δημοκρατία.
Σήμερα, 2.500 χρόνια μετά, στη χρεοκοπημένη από ιδέες Ελλάδα, τον ελληνικό πολιτισμό εκπροσωπεί… ο Καιάδας και η παρέα των Ελληνοπαίδων της Χρυσής Αυγής, που είναι σίγουρο ότι στην τρυφερή τους ηλικία προφανώς δεν έτυχε να διαβάσουν τους μύθους του Αισώπου. Και «δικαιολογημένα», γιατί δεν ήταν ούτε κατά το 25% Έλληνας και βεβαίως το αίμα του δεν είχε την ελληνική σφραγίδα γνησιότητας που μάλλον έχει ο… Κασιδιάρης.
Ωστόσο, φαίνεται ότι κάτι έχει πάρει το «Άρειο» και «Καθαρό» αυτί τους – γιατί καθώς αποδεικνύεται, με το διάβασμα δεν πρέπει να διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις – γύρω από τον χριστιανικό μύθο του Ηρώδη με τη σφαγή των νηπίων. Παιδιά του κατηχητικού και με αυθεντική (100%) ελληνοχριστιανική παιδεία σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας είπαν να σταθούν δίπλα στην ελληνική οικογένεια. Η εκλεγμένη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής ζήτησε τις λίστες των βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα προκειμένου να ελέγξει την εθνοτική τους σύνθεση.
Αυτή η ντροπιαστική για την Ελλάδα και τους Έλληνες πράξη μισαλλοδοξίας, αυτή η χυδαίας σύλληψης βαρβαρότητα στιγματίζει ανεξίτηλα τη Δημοκρατία μας. Σαφής και ομολογημένη πρόθεση της Χρυσής Αυγής είναι να προβεί σε πογκρόμ εναντίον των νηπίων. Οι λεοντόκαρδοι νεοναζιστές τραμπούκοι πρόκειται να επιτεθούν εναντίον των αλλοδαπών νηπίων. Αυτοί είναι λοιπόν οι απ’ ευθείας απόγονοι των Ελλήνων, οι ένδοξοι κληρονόμοι του Μιλτιάδη και του Θεμιστοκλή, του Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν γνωρίζω αν η αυθεντική έκδοση των εθνικοσοσιαλιστών δολοφόνων του Χίτλερ είχε τολμήσει κάτι αντίστοιχο.
Το ζήτημα είναι το πώς αντιμετωπίζει αυτή την πρωτοφανή εκτροπή η συντεταγμένη πολιτεία. Σίγουρα, ωστόσο, η πολιτεία είναι απαραίτητο να ζητήσει και τη συνδρομή της ψυχιατρικής επιστήμης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γκανγκστερική συμμορία που εισάγει στα μεταπολιτευτικά χρονικά την πολιτική της ωμής και απροκάλυπτης βίας. Σε εποχές παρακμής, φαινόμενα σαν και αυτά συνηθίζεται να εκλαμβάνονται σαν περιστασιακά φολκλόρ, σαν περιοδικά συμπτώματα με ημερομηνία λήξης. Οι χρυσαυγίτικες παρεμβολές στην ήδη τραυματισμένη πολιτική αισθητική δημιουργούν ένα νέο επιβαρυντικό δεδομένο ενάντια στην κοινωνία, ένα σύμπτωμα αποσύνθεσης. Ο πάτος αυτός της τροφικής αλυσίδας που εκπροσωπεί η συμμορία τραμπούκων της Χρυσής Αυγής έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και μας θέτει κατά τραγικό τρόπο ενώπιον μιας τρομακτικής πραγματικότητας, στην οποία πρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή και την άμεση προτεραιότητά μας ως άτομα, ως κοινωνία, ως πολιτεία. Η προσβλητική για τον ανθρώπινο πολιτισμό παρουσία των υπανθρώπων της Χρυσής Αυγής κινδυνεύει να θεμελιώσει στη χώρα μας μια εφιαλτική πραγματικότητα, της οποίας ήδη ζούμε τα πρώτα επεισόδια.
Τα δε αποτρόπαια γεγονότα στο θέατρο Χυτήριο και το ανατριχιαστικό παραληρηματικό υβρεολόγιο, στο οποίο θα σκιρτούσε και ο πλέον βεβαρημένος «λειτουργός» του υποκόσμου, πάση θυσία πρέπει να λειτουργήσουν αφυπνιστικά για την κοινωνία μας και κυρίως για όλους εκείνους που ψήφισαν παρασυρμένοι από την οργή τους, αντικαθιστώντας το κακό με το αποτρόπαιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01