search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:56
MENU CLOSE

Ικανοποίηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

19.10.2012 06:18
Ικανοποίηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής - Media

Θετικές ήταν οι δηλώσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής από τους 17 αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα.

Θετικές ήταν οι δηλώσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής από τους 17 αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα.
 
Ειδικότερα, οι 17 αρχηγοί αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της χώρας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με την τρόικα και τονίζουν ότι το Eurogroup, στις 12 Νοεμβρίου, θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
 
Παράλληλα, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ χαιρέτισε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αναφέρομενος ιδιαίτερα στις «αξιοθαύμαστες προσπάθειες» του ελληνικού λαού και τονίζοντας ότι η δήλωση των ηγετών της ευρωζώνης συνιστά ξεκάθαρο μήνυμα.
 
Ραντεβού Σαμαρά – Μέρκελ
 
Περίπου 45 λεπτά διήρκεσε η νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
 
Η γερμανίδα καγκελάριος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές και τα μέτρα και ενημερώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ επεσήμανε στον πρωθυπουργό το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάτι το οποίο, όπως είπε, διαπιστώνει και η ίδια στις επαφές που έχει με ευρωπαίους ομολόγους της. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01