search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:35
MENU CLOSE

Ονειρώξεις… για αναστηλώσεις πάνω σε ερείπια

19.10.2012 08:40
Ονειρώξεις... για αναστηλώσεις πάνω σε ερείπια - Media

Με την εξαγγελία συνεδρίου αντιδρά ο Βενιζέλος στις εσωκομματικές εξελίξεις που χαρακτηρίζονται από κεντρόφυγες τάσεις μέχρι του σημείου της διάλυσης.

Με την εξαγγελία συνεδρίου αντιδρά ο Βενιζέλος στις εσωκομματικές εξελίξεις που χαρακτηρίζονται από κεντρόφυγες τάσεις μέχρι του σημείου της διάλυσης. Ωστόσο, το συνέδριο είναι μάλλον μακριά για να συγκρατήσει την κατάσταση (Φεβρουάριος) -δεδομένου ότι τα δημοσκοπικά νέα είναι δραματικά (5,5% εκλογική επιρροή δίνει η VPRC) – πόσο μάλλον για να προωθήσει την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Ο πολιτικός χρόνος είναι τόσο πυκνός που οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό συντελούνται μέρα με τη μέρα.
Από την άλλη η ΔΗΜΑΡ φαίνεται προς το παρόν να τραβιέται από αυτή την ιστορί, μετά το σοβαρό ζήτημα που ανέκυψε με τη λίστα Λαγκάρντ και επιχειρεί επιδιορθώσεις στο πολιτικό της προφίλ, καλή ώρα αξιοποιώντας «ευκαιρίες», όπως αυτή που της δόθηκε με τα εργασιακά – αρνείται να ψηφίσει τα ακραία μέτρα για τα εργασιακά (που κατατέθηκαν στο τραπέζι για να αποσυρθούν), αλλά θα ψηφίσει όλα τα υπόλοιπα.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα, όσον αφορά τις «ανασυνθετικές» διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, τηρεί στάση αναμονής.
Στο μεταξύ, μία από τις διάφορες κινήσεις που κινούνται πέριξ του επίσημου εκσυγχρονιστικού  και σοσιαλδημοκρατικού χώρου, η κίνηση με την επωνυμία «Π80» που δηλώνει το κάλεσμα σε επανένωση όσων τη «αγνή» δεκαετία του ΄80 δραστηριοποιήθηκαν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και της νεολαίας του, με χθεσινή ανακοίνωσή της καλεί και αυτή σε μια «σοβαρή» προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, έργο που όπως, λέει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν αποδειχθεί κατώτεροι των περιστάσεων.
Και για να εξηγούμαστε με τον όρο «κεντροαριστερά» οι εν λόγω εννοούν τα εξής:
«μια νέα πολιτική κίνηση που θα συσπειρώσει τον ευρύ χώρο του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού. Η νέα αυτή κίνηση, προφανώς δεν αρκεί να είναι το φτωχό άθροισμα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αντίθετα πρέπει να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά προσελκύοντας επίσης δυνάμεις και προσωπικότητες που είναι ανένταχτες ή συγκροτημένες σε διάφορους μικρότερους σχηματισμούς (κινήσεις, ομάδες, ομίλους, δίκτυα) ή ακόμη και προς το παρόν ενταγμένες σε άλλους κομματικούς φορείς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι Οικολόγοι-Πράσινοι, φιλελεύθερες κινήσεις κ.ά».
Προφανώς, λοιπόν υπάρχει μια έντονη αναζήτηση για την ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς», έννοια όμως που χρησιμοποιείται τελικά ως επίφαση στο πραγματικό ζητούμενο. Το οποίο δεν είναι άλλο από την αναζήτησε ενός ευρέος χώρου που θα στεγάζει διάφορους επιφανείς του εκσυγχρονισμού, από «αριστερά» και από δεξιά. Όμως η αναφορά όλων αυτών στην κοινωνία φαίνεται να είναι ελάχιστη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28