search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Μήνυση κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου

22.10.2012 16:30
Μήνυση κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου - Media

Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς επίσης και κατά των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κατέθεσαν τρεις πολίτες με αφορμή τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ». Την Τετάρτη καταθέτει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Γ. Παπακωνσταντίνου
 

Μήνυση κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς επίσης και κατά των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιου Στασινόπουλου κατέθεσαν τρεις πολίτες με αφορμή τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».
 
Οι τρεις πολίτες αναφέρουν μάλιστα στη μήνυσή τους ότι έχουν τελεστεί σε βάρος του ελληνικού δημοσίου τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της ψευδούς βεβαιώσεως σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, της υπόθαλψης εγκληματία, της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της σύστασης, συγκρότησης και ένταξης σε δομημένη εγκληματική οργάνωση καθώς επίσης και το αδίκημα της εκβίασης ή απόπειρας εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος.
 
Τέλος ζητούν να πραγματοποιηθεί έρευνα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και στα σπίτια των υπόπτων, «διότι είναι σφόδρα πιθανό να ανευρεθούν αντικείμενα και στοιχεία για την ανακάλυψη των δραστών και των αδικημάτων».

Την Τετάρτη καταθέτει στην Επιτροπή ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Την Τετάρτη στις 9 το πρωί θα πάει τελικά στην αρμόδια επιτροπή Θεσμών και ΔΙαφάνειας της Βουλής ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν προγραμματισμένο να προσέλθει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο, επιτάχυναν τις διαδικασίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:45