search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:33
MENU CLOSE

Απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι-γιατροί-φαρμακαποθηκάριοι

24.10.2012 06:35
Απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι-γιατροί-φαρμακαποθηκάριοι - Media

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πραγματοποιούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά.
 
Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την ένταξη του ταμείου τους, ΕΤΑΑ, στον ΕΟΠΥΥ.
 
Παράλληλα, ύστερα από σχετική απόφαση της ΟΤΟΕ, απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία προβλέπεται η ένταξη των Ταμείων Υγείας τους στον ΕΟΠΥΥ. Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες συγκεντρώνονται στην οδό Σίνα 16 από τις 11 το πρωί. Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για «τροπολογία λαιμητόμο» της Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους, με μοναδικό σκοπό «την ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων».
 
Τέλος, τριήμερη πανελλαδική απεργία, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, αντιδρώντας στο νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ισχύει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς από τη Δευτέρα, για τις φαρμακαποθήκες η ισχύς του αρχίζει την Τετάρτη, ενώ για τα ιδιωτικά φαρμακεία από την 1η Νοεμβρίου. Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να τους δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσουν να διαθέσουν τα αποθέματα τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση -όπως υποστηρίζουν- θα χάσουν σε μία ημέρα το 15% του κεφαλαίου τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:32