search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Μια πρόταση χωρίς αντίκρισμα

25.10.2012 21:00
oldphotosaaaaa1351161891.jpg

Μία πρόταση χωρίς πολιτικό αντίκρισμα κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όταν στις αρχές της εβδομάδας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ρίξουν την κυβέρνηση με την παραίτηση των βουλευτών τους.

Μία πρόταση χωρίς πολιτικό αντίκρισμα κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όταν στις αρχές της εβδομάδας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ρίξουν την κυβέρνηση με την παραίτηση των βουλευτών τους. Οι συζητήσεις γύρω από αυτήν την πρόταση ήταν πολλές, αφού οι συνταγματολόγοι διευκρίνισαν από την πρώτη στιγμή ότι, και να παραιτηθούν οι βουλευτές, θα γίνουν αναπληρωματικές εκλογές και όχι εθνικές.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα είχε καταθέσει το σκεπτικό της πρότασής του λέγοντας: «Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού προκαλώντας εκλογές».
Μετά την αρνητική απάντηση που πήρε πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού, όπως έλεγαν πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου, «ίσως ο Σαμαράς να τρίβει τα χέρια του με τη συγκεκριμένη πρόταση αφού θα αποδώσει στον τυχοδιωκτισμό των δυο κομμάτων τη μη εκταμίευση της δόσης και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από ’κεί και πέρα», ξεκίνησαν οι αναλύσεις σχετικά με το γιατί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταφεύγει σε τέτοιου είδους πολιτικά πυροτεχνήματα.
«Επιπόλαιο και επικίνδυνο». Έτσι τον χαρακτήριζαν τα γαλάζια στελέχη της Συγγρού, επισημαίνοντας προς τους προβληματισμένους βουλευτές τους ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι η λύση. Μάλιστα δεν δίσταζαν να πουν ότι εξ αιτίας των δημοσκοπήσεων που τον εμφανίζουν να έχει εκλογικές απώλειες ο Πάνος Καμμένος βαδίζει σε σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια χωρίς να σκέπτεται τις συνέπειες που θα έχουν τα λόγια και τα έργα του.
Έφερναν μάλιστα ως παράδειγμα ότι τη συγκεκριμένη πρόταση την είχε καταθέσει πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με το σκεπτικό ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για να μην περάσουν τα μέτρα.
Η πρόταση Καμμένου δημιούργησε γκρίνιες και στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού στη Βουλή σχολιαζόταν ποικιλοτρόπως το γεγονός ότι τόσο ο Μαρκόπουλος όσο και ο Ζώης απέφυγαν να αναφερθούν στην πρόταση του πρόεδρου τους.
Κάποιοι μάλιστα το συσχετίζουν και με τον προβληματισμό που υπάρχει το τελευταίο διάστημα σε πολλά στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με την τακτική που ακολουθεί το κόμμα τους αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Θεωρούν ότι η αντιπολιτευτική πρακτική τους θα έπρεπε να είναι πιο δυναμική και πιο ουσιαστική. Επισημαίνουν μάλιστα ότι πολλές φορές εμφανίζονται να ακολουθούν τα γεγονότα χωρίς θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις, γεγονός που έχει αντίκτυπο στους πολίτες.
Ακόμα, στα αρνητικά καταγράφεται και το γεγονός ότι, ενώ υπάρχουν αρκετά στελέχη στη Ν.Δ. που διαφωνούν με την κυβερνητική πολιτική, κανένας μέχρι τώρα δεν αποχώρησε για να προσχωρήσει στο κόμμα Καμμένου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01