search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:36
MENU CLOSE

«Ανταρσία» μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

25.10.2012 11:27
Ξεκινά σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης - Media

Οι αποκρατικοποιήσεις έφεραν τα πάνω-κάτω στο ΠΑΣΟΚ καθώς περίπου δέκα βουλευτές του αρνούνται να ψηφίσουν τη διάταξη του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι αποκρατικοποιήσεις έφεραν τα πάνω-κάτω στο ΠΑΣΟΚ καθώς περίπου δέκα βουλευτές του αρνούνται να ψηφίσουν τη διάταξη του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι βουλευτές ζητούν πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και η άποψή τους να είναι δεσμευτική.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν καλύπτονται από την αλλαγή της τελευταίας στιγμής που πρότεινε ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις εισάγοντας τροπολογία με την οποία προβλέπεται πως πριν την κάθε αξιοποίηση Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ενημερώνεται από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και θα καταθέτει προτάσεις και παρατηρήσεις τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ θα «οφείλει να λαμβάνει υπόψη του».

Ας σημειωθεί πως και η ΔΗΜΑΡ αρνείται να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη.
Η ΔΗΜΑΡ έχει καταψηφίσει τις διατάξεις στην Επιτροπή Οικονομικών και, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία και να καταψηφίσει το άρθρο 2 του νομοσχεδίου (για τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ).

Εάν οι αντιρρήσεις τους συνεχιστούν, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο καταψήφισης του νομοσχεδίου.
 
Το ΠΑΣΟΚ ζητά επίσης την απόσυρση των διατάξεων (περιλαμβάνεται στο ίδιο νομοσχέδιο) για την ένταξη των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και τη διάταξη (επίσης στο ίδιο νομοσχέδιο) που αφορά την παύση της θητείας των διευθυντών των εφοριών και την αντικατάστασή τους.

Συζητήσεις και αντιδράσεις προκαλεί και η πρωτοβουλία βουλευτών της ΝΔ να καταθέσουν τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία ζητούν ο μισθός των διοικητών των ΔΕΚΟ να περιοριστεί στα όρια των αποδοχών των γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων και άλλων κρατικών λειτουργών.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, οι αποδοχές των διοικητών των ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνούν το μισθό των γενικών γραμματέων των υπουργείων (2.900 ευρώ καθαρά), ενώ αυτές των διοικητών στις τράπεζες δεν θα υπερβαίνουν τις μηνιαίες αποδοχές του πρωθυπουργού (70.000 ευρώ ετησίως).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:35