search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Στην RTVE οι Ολυμπιακοί

09.10.2009 15:00

Τα δικαιώματα μετάδοσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 και των Θερινών του 2016 απέκτησε η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας RTVE, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Η RTVE απέκτησε, μάλιστα, τα δικαιώματα για όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων.

 

Τα δικαιώματα μετάδοσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 και των Θερινών του 2016 απέκτησε η δημόσια τηλεόραση της Ισπανίας RTVE, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Η RTVE απέκτησε, μάλιστα, τα δικαιώματα για όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων. Το κόστος δεν δημοσιοποιήθηκε προς το παρόν. Ωστόσο, όπως σημειώνει η www.advancedtelevision.com και το «ΕνδιάΜΕΣΑ» του ΙΟΜ, πρόσφατος νόμος στην Ισπανία για την κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας τηλεόρασης προβλέπει ότι αυτή δεν θα μπορεί να δαπανά ποσό μεγαλύτερο του 10% του προϋπολογισμού της για αθλητικά δικαιώματα. Ταυτοχρόνως, όμως, ο εν λόγω νόμος έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ της ισπανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η τελευταία θα εξετάσει τον νέο τρόπο χρηματοδότησης της δημόσιας τηλεόρασης της Ισπανίας, ο οποίος προβλέπει την επιβολή φορολογίας 3% επί των εσόδων για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, 1,5% επί των αντίστοιχων εσόδων για τους συνδρομητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και 0,9% από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να αντισταθμίσουν τη σημαντική απώλεια διαφημιστικών εσόδων της δημόσιας τηλεόρασης, αφού ο νέος νόμος προβλέπει – όπως και ο αντίστοιχος γαλλικός – τον χρονικό περιορισμό των διαφημίσεων στα κανάλια της RTVE.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:37