search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:54
MENU CLOSE

Ρομπόλης: «Στο 34% η πραγματική ανεργία»

02.11.2012 13:29
Ρομπόλης: Απέτυχε το ασφαλιστικό του Πινοσέτ - Media

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο θα είναι οι άνεργοι το 2013, προέβλεψε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα γνωρίσει τον «τυφώνα εσωτερικής πολιτικής υποτίμησης» εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, εκθέτοντας δραματικά σενάρια για την εξέλιξη της ανεργίας στη χώρα μας κατά το 2013.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρομπόλης προέβλεψε ότι η καταγεγραμμένη ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» το ερχόμενο έτος στο δυσθεώρητο 29%, ενώ σε πραγματικούς αριθμούς θα διαμορφωθεί στο 34 με 35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.
 
Παράλληλα, ο κ. Ρομπόλης εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, το «παγκόσμιο σύστημα» και οι αναπτυγμένες χώρες φαντάζουν να «πηγαίνουν σε ύφεση», ενώ η «μεσογειακή συνιστώσα» θα βρίσκεται σε «συνθήκες μεγαλύτερης παράτασης της ύφεσης».
 
(Αναδημοσίευση από www.skai.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:54