search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Ποια Δανία, ποιος πολιτικός πολιτισμός…

06.11.2012 22:00
Ποια Δανία, ποιος πολιτικός πολιτισμός… - Media

Αμαρτία μεγάλη που τον Γιώργο Α. Παπανδρέου τον κέρδισαν οι διαλέξεις στο Χάρβαρντ και οι μπουφέδες στις δεξιώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Αμαρτία μεγάλη που τον Γιώργο Α. Παπανδρέου τον κέρδισαν οι διαλέξεις στο Χάρβαρντ και οι μπουφέδες στις δεξιώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κληρονομικός πρωθυπουργός που ευφυώς πίστεψε ότι η καταφερτζού Ελλαδάρα θα γίνει Δανία του Νότου, χάνει την ευκαιρία να απολαύσει την τηλεοπτική εκδοχή του ονείρου του: το βραβευμένο δανέζικο πολιτικό σίριαλ «Borgen» που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη βράδυ στη ΝΕΤ.
Ολα μοιάζουν σαν παραμύθι. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία χώρα όπου μπορούσε να ιδρυθεί και να σταθεί ένα νέο κόμμα με τον ξενέρωτο τίτλο Μετριοπαθές Κόμμα. Η αρχηγός του κυκλοφορεί με ποδήλατο και το απαραίτητο πλαστικό κράνος. Παρκάρει έξω από τη Βουλή, δεν έχει φρουρά και συχνά βολτάρει με τον άντρα της σε πάρκα, όπου συζητούν τα μεγάλα οικογενειακά και πολιτικά ζητήματα. Μετά πάνε σπίτι, εκείνος της μαγειρεύει και το βράδυ ξαπλώνουν αγκαλιασμένοι, με τη λίμπιντο να τρυπάει το ταβάνι σαν κομπρεσέρ γυρισμένο ανάποδα.
Νευρίασε η αρχηγός; Πετάει μερικά χαρτιά στο πάτωμα και έπειτα από ένα δευτερόλεπτο είναι ξανά cool. Μέντοράς της είναι ένας έντιμος βετεράνος πολιτικός που την κερνάει καραμελίτσες στα δύσκολα κι όχι τσιγάρο.
Όμως ο επικοινωνιολόγος του Μετριοπαθούς Κόμματος είναι ένας νεαρός – αδίστακτος και υπερφιλόδοξος – τσόγλανος. Αυτός έχει γκόμενα μια επίσης νεαρά – αδίστακτη και υπερφιλόδοξη – τηλεπαρουσιάστρια, η οποία κοιμάται και με τον επικοινωνιολόγο του πρωθυπουργού.
Αυτός ο δεύτερος επικοινωνιολόγος είναι μεγαλούτσικος σε ηλικία, παντρεμένος, με παιδιά. Παθαίνει έμφραγμα και τα κακαρώνει στο κρεβάτι με τη ρεπόρτερ (Αττίλα, πόσοι σε αντέγραψαν…). Σοκαρισμένη αυτή καλεί τον τσόγλανο. Καθώς εξαφανίζουν τις αποδείξεις της παρουσίας της στο δωμάτιο ανακαλύπτουν, λέει, «φοβερό ντοκουμέντο διαφθοράς»: αποδείξεις (ναι, χαρτιά, αποδείξεις!) ότι ο πρωθυπουργός της χώρας με κρατική πιστωτική κάρτα ψωνίζει πού και πού στη γυναίκα του προσωπικά αντικείμενα αξίας λίγων χιλιάδων ευρώ. Τύφλα να ’χουν ο Κοσκωτάς, ο Τσοχατζόπουλος, τα δομημένα ομόλογα, το χρηματιστήριο και η Siemens μαζί.
Τρεις χιλιάδες ευρώ κόστισε κάθε επεισόδιο αυτού του διδακτικού σίριαλ στη δημόσια τηλεόραση. Καλή τιμή. Είναι λιγότερα από τους μηνιαίους μισθούς πολλών αλεξιπτωτιστών που διορίστηκαν ξεδιάντροπα στην Αγία Παρασκευή από ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ.
Ποια Δανία…, ποιος πολιτικός πολιτισμός… Άλλο ένα crash test για τα ευπαθή νεύρα μας. Η συνέχεια επί της οθόνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:48