21/10/2019 09:26:01
9.10.2009

Ανακατάξεις στην προεδρία της ΠΟΕΣΥ

Ανακατατάξεις σε επίπεδο προέδρου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) φέρνει η εκλογή του Βασίλη Μουλόπουλου στο αξίωμα του βουλευτή Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο μέχρι πρότινος μαχητικός πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα – μάλλον στις αρχές –, μέσα από μια πανηγυρική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, να καταθέσει την παραίτησή του. Ο Βασίλης Μουλόπουλος ήθελε να υποβάλει την παραίτησή του από την περασμένη Δευτέρα, αλλά ύστερα από παρότρυνση των μελών του Δ.Σ. θα παραμείνει ως την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα συνεδριάσει το Δ.Σ. Τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως λένε οι καλά πληροφορημένες πηγές μας, θα καταλάβει ο Γιώργος Γιουκάκης (δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Έθνος»).

Από κει και πέρα, τώρα, δύο είναι τα πιθανά σενάρια για την εκλογή του νέου προέδρου της ΠΟΕΣΥ. Το πρώτο σενάριο θέλει να εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας τη μέρα της παραίτησης του Βασίλη Μουλόπουλου, ενώ το δεύτερο κάνει λόγο για εκ νέου συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σε προγραμματισμένη ημερομηνία. Και στις δύο περιπτώσεις, το όνομα που ακούγεται πως θα αναλάβει τα ηνία της Ομοσπονδίας, σύμφωνα πάντα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι του μέχρι σήμερα γραμματέα της ΠΟΕΣΥ Σταμάτη Νικολόπουλου. Οι ίδιες πηγές λένε πως το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο προσανατολίζεται στη θέση του γραμματέα που θα μείνει ορφανή εκ των πραγμάτων να εκλέξει τον νεοφερμένο Γιώργο Γιουκάκη. Τι πραγματικά όμως θα γίνει και πώς θα κινηθούν τα μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

Υπομονή μέχρι τότε…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.