14/07/2019 21:54:02
30.3.2010

Στον ντόκο οι τράτες

Στον ντόκο οι τράτες - Media

Την άμεση απαγόρευση της αλιείας με βιντζότρατα, ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, MΟm-Εταιρία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, Greenpeace και WWF Ελλάς, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως επισημαίνουν, η βιντζότρατα είναι ένα αλιευτικό εργαλείο με τη μορφή σάκου τράτας, το οποίο σύρεται με βίντσι επάνω στα προστατευόμενα λιβάδια της Ποσειδωνίας, προκαλώντας την ολική καταστροφή τους, ενώ θέτει σε κίνδυνο τα ιχθυοαποθέματα και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Η απαγόρευση, επιβάλλεται από τον Μεσογειακό Κανονισμό Αλιείας, τον οποίο η χώρα μας θα πρέπει να εφαρμόσει από την 1η Ιουνίου.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 350 σκάφη που αλιεύουν με βιντζότρατα, για τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, «η απαγόρευση δε θα σημάνει απώλεια εργασίας, καθώς έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης άλλων αλιευτικών εργαλείων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.