search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Στον ντόκο οι τράτες

30.03.2010 11:54
Στον ντόκο οι τράτες - Media

Την άμεση απαγόρευση της αλιείας με βιντζότρατα, ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, MΟm-Εταιρία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, Greenpeace και WWF Ελλάς, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.Όπως επισημαίνουν, η βιντζότρατα είναι ένα αλιευτικό εργαλείο με τη μορφή σάκου τράτας, το οποίο σύρεται με βίντσι επάνω στα προστατευόμενα λιβάδια της Ποσειδωνίας, προκαλώντας την ολική καταστροφή τους, ενώ θέτει σε κίνδυνο τα ιχθυοαποθέματα και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Την άμεση απαγόρευση της αλιείας με βιντζότρατα, ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, MΟm-Εταιρία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας, Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος, Greenpeace και WWF Ελλάς, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως επισημαίνουν, η βιντζότρατα είναι ένα αλιευτικό εργαλείο με τη μορφή σάκου τράτας, το οποίο σύρεται με βίντσι επάνω στα προστατευόμενα λιβάδια της Ποσειδωνίας, προκαλώντας την ολική καταστροφή τους, ενώ θέτει σε κίνδυνο τα ιχθυοαποθέματα και τη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Η απαγόρευση, επιβάλλεται από τον Μεσογειακό Κανονισμό Αλιείας, τον οποίο η χώρα μας θα πρέπει να εφαρμόσει από την 1η Ιουνίου.

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 350 σκάφη που αλιεύουν με βιντζότρατα, για τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, «η απαγόρευση δε θα σημάνει απώλεια εργασίας, καθώς έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης άλλων αλιευτικών εργαλείων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01