search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Ρουπακιώτης: «Όχι» στις αλλαγές περί ιθαγένειας

15.11.2012 16:26
Ρουπακιώτης: «Όχι» στις αλλαγές περί ιθαγένειας - Media

Διαφωνεί με τις προτεινόμενες αλλαγές για αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την ιθαγένεια  ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας πως «όσο σκληραίνει η νομοθεσία, ενισχύεται η Χρυσή Αυγή». Ο κ. Ρουπακιώτης όμως διαφοροποιήθηκε και ως προς τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.

Διαφωνεί με τις προτεινόμενες αλλαγές για αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την ιθαγένεια  ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, σημειώνοντας πως «όσο σκληραίνει η νομοθεσία, ενισχύεται η Χρυσή Αυγή».
 
«Η Πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Οι δράσεις της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία. Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Όσο πιο πίσω πάμε τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη Δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης.
 
Ο υπουργός διαφωνεί επίσης και με τις απόψεις που διατυπώνονται δημόσια να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Όπως λέει, «πρόκειται για ένα κόμμα της Βουλής και επίσης επειδή η Δημοκρατία έχει άλλους τρόπους».
 
Το θέμα είχε ήδη προκαλέσει κυβερνητικούς τριγμούς καθώς διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι κυβερνητικοί εταίροι πάντως αναμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια να συνταχθεί ο νέος νόμος για την διόρθωση των διατάξεων που έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας.

Ο κ. Ρουπακιώτης όμως διαφοροποιήθηκε και ως προς τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν στο δικηγορικό επάγγελμα.
 
«Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό επιβλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα χάριν των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών», ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης παρουσιάζοντας τον νέο Κώδικα Δικηγόρων και πρόσθεσε:
 
«Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα δικαιώματα εκείνων που ασέβησαν σε βάρος τους. Αδιαφορώ αν με αποκαλούν υπουργό των δικαστών και των δικηγόρων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:37