search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:00
MENU CLOSE

Η κρυμμένη αλήθεια

01.11.2012 22:00
Η κρυμμένη αλήθεια - Media

∆ιαβάζοντας πίσω από τις γραµµές, έχει κανείς µεγάλες πιθανότητες να εντοπίσει την κρυµµένη αλήθεια και να βρει τα απολεσθέντα κοµµάτια ενός παρανοϊκού σε πρώτη ανάγνωση παζλ.

∆ιαβάζοντας πίσω από τις γραµµές, έχει κανείς µεγάλες πιθανότητες να εντοπίσει την κρυµµένη αλήθεια και να βρει τα απολεσθέντα κοµµάτια ενός παρανοϊκού σε πρώτη ανάγνωση παζλ. Έτσι, το «Πράσινο Ποντίκι» αποφάσισε να διαβάσει πίσω από τις γραµµές δυο ειδήσεων που το τελευταίο διάστηµα απασχολούν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Η πρώτη είναι η εκτόξευση της τιµής του πετρελαίου θέρµανσης στο όνοµα της πάταξης της νοθείας και της κλοπής -φοροδιαφυγής. Εκτόξευση της τιµής που έγινε εν µια νυκτί με την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Μόνο που η κρυµµένη αλήθεια είναι ότι πρόκειται απλώς για ένα εισπρακτικό µέτρο, που γονατίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισµούς και εγγυάται έναν δύσκολο χειµώνα για εκατοµµύρια πολίτες. Η κρυµµένη αλήθεια είναι ότι τα αρµόδια υπουργεία και σχεδόν το σύνολο των εµπλεκοµένων στην αγορά καυσίµων δεν ενδιαφέρονται να πατάξουν ούτε τη νοθεία ούτε τη φοροδιαφυγή. ∆εν ενδιαφέρονται να συγκρουστούν µε τη χρυσοφόρα µαύρη αγορά των καυσίµων, όπως δεν ενδιαφέρονται για τις επιπτώσεις στις τσέπες µας, τη δηµόσια υγεία και το περιβάλλον. Γιατί, εάν ενδιαφέρονταν, θα είχαν λάβει τα κατάλληλα και γνωστά τοις πάσι µέτρα, θα είχαν απλώς εφαρµόσει τους νόµους που η Βουλή έχει ψηφίσει.
Η δεύτερη είδηση έχει να κάνει µε την πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να επιµηκύνει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 9 µε 10 µέρες – όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη – και την απόφαση για πώληση προϊόντων, των οποίων έχει λήξει η ηµεροµηνία κατανάλωσης, σε µικρότερη τιµή από τα σούπερ-µάρκετ. Και για τα δυο αυτά ζητήµατα υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις, καταγγελίες, λοιδορίες και λόγοι δεκάρικοι. Το «Πράσινο Ποντίκι» αποφάσισε να δώσει τον λόγο σε έναν ειδικό, για να µάθουµε την αλήθεια για το γάλα και τα «ληγµένα» τρόφιµα. Και να που η κρυµµένη αλήθεια αποκαλύπτει άλλου τύπου συµφέροντα. Γιατί κάποιοι, µε τις ευλογίες των καθ’ ύλην αρµοδίων, κάνουν εδώ και χρόνια παιχνίδι µε τις ηµεροµηνίες λήξης του φρέσκου γάλακτος, για να διατηρούν τις τιµές στα ύψη, καθιστώντας την Ελλάδα την πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης ακόµα και στις συνθήκες ακραίας οικονοµικής κρίσης που βιώνουµε σήµερα.
Και, ως εκ θαύµατος, η εικόνα του παρανοϊκού παζλ αποκαλύπτεται, συνδέοντας την αόρατη λεπτή γραµµή της νοθείας και της κλοπής στον χώρο των καυσίµων µε τον «τζόγο» που παίζεται µε την ηµεροµηνία λήξης του φρέσκου γάλακτος. Καλή ανάγνωση.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46