search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:03
MENU CLOSE

Σαμαράς: Μνημόνιο για κάθε υπουργείο

28.11.2012 07:13
Σαμαράς: Μνημόνιο για κάθε υπουργείο - Media

Γρηγορότερους ρυθμούς ζήτησε από τα στελέχη της Κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τη σκιά της απόφασης του Eurogroup. Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους κυρίους  Βενιζέλο και Κουβέλη.

Γρηγορότερους ρυθμούς ζήτησε από τα στελέχη της Κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τη σκιά της απόφασης του Eurogroup.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από εντολή του πρωθυπουργού θα υπογραφούν νέα μνημόνια μεταξύ  των υπουργείων και του γενικού λογιστηρίου του κράτους, ώστε να υπάρχει αυστηρός έλεγχος και να αποτραπεί ενδεχόμενος εκτροχιασμός των στόχων που οδηγεί αυτόματα (μετά και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θέσπισε η κυβέρνηση) σε άμεσες περικοπές, απολύσεις και συγχωνεύσεις φορέων εστία ώστε να διασφαλιστούν απόλυτα τα χρήματα των δανειστών.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα, φέρεται να είπε ότι θα επισκέπτεται συχνά τα υπουργεία ώστε να ασκεί προσωπικά εποπτεία στο κυβερνητικό έργο.
 
«Σας υπόσχομαι να είμαι κοντά σας. Θα βάλετε στο χοχρονοδιαγράμματα που θα τηρούνται. Λάβαμε από την Ευρώπη πιστοποιητικό καλής διακυβέρνησης που δύσκολα κερδίζεται και εύκολα χάνεται» ανέφερε απευθυνόμενος στους υπουργούς.
 
Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, όπου δεν ετέθη θέμα ανασχηματισμού.

Για εξαιρετικά θετική εξέλιξη μίλησε ο Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ειδικότερα, δήλωσε ότι με την απόφαση του Eurogroup η Ελλάδα μένει στο ευρώ και ότι πορεύεται σταθερά προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Υπερασπίστηκε το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ στήριξε την κυβέρνηση, ενώ ερωτηθείς για ανασχηματισμό, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξε απολύτως καμία συζήτηση για ανασχηματισμό».

 


Η χώρα έχει σταθεί όρθια και τώρα μπορεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος, εκτίμησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και έθεσε ως άμεση προτεραιότητα να προχωρήσει η επαναγορά των ομολόγων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Έχουμε ένα νέο πλαίσιο, μία νέα αφετηρία την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και των πολιτών, γιατί μόνο η ανάσχεση της ύφεσης μπορεί να πείσει τους Έλληνες για την προοπτική εξόδου από την κρίση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βενιζέλος.

Πλέον, συμπλήρωσε, άμεσες προτεραιότητές μας είναι να προχωρήσει η επαναγορά των ομολόγων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών.

Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε ότι δεν ήταν αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης τυχόν αλλαγές στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Αισιόδοξος για το θέμα της επαναγοράς των ομολόγων εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωσε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τίποτε δεν είναι εύκολο, αλλά προσπαθούμε», είπε στους δημοσιογράφους και σημείωσε (ερωτώμενος αν οι τράπεζες θα συμμετέχουν στην επαναγορά ομολόγων) πως θα βγει σύντομα ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

 
Διάρκεια περίπου 40 λεπτών είχε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβούλιο, το μεσημέρι της Τετάρτης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο να αποτιμήσει το αποτέλεσμα του Eurogroup και να θέσει τους στόχους της επόμενης περιόδου.

ΣΥΡΙΖΑ:

«Η προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Eurogroup ως «εθνική επιτυχία», στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας και δεν μπορεί να αντιστρέψει τη σκληρή πραγματικότητα που υφίσταται η πλειοψηφία της κοινωνίας από την ακραία και καταστροφική πολιτική του μνημονίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Παράλληλα επισημαίνει πως «η ‘τεχνητή δόση αισιοδοξίας’ δεν βγάζει την κοινωνία από την κρίση και σίγουρα δεν θα σώσει την κυβέρνηση, όπως δεν έσωσε και τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις».
 
«Ο χρόνος της λιγοστεύει», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Το βίντεο είναι από το enikos.gr

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:02