17/10/2019 02:34:42

Τσίπρας: Να οδηγηθεί η χώρα ομαλά σε εκλογές

Τσίπρας: Να οδηγηθεί η χώρα ομαλά σε εκλογές - Media
Να οδηγήσει ομαλά τη χώρα σε εκλογές, κάλεσε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια συμβολική πράξη αρνήθηκε τον διορισμό του στο νέο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή διεκδικώντας αντίθετα την ψήφο των αντιπροσώπων.

«Αποφάσισα, για λόγους συμβολικούς, να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος. Να είμαι εγώ, όχι πρώτος μεταξύ ίσων, αλλά ίσος μεταξύ ίσων. Να μην κάνω χρήση της απευθείας, αριστίνδην εκλογής μου στη νέα Κεντρική Επιτροπή μέσα από εκείνους που θα ορίσουν οι συνιστώσες, αλλά να θέσω υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Να κριθώ και εγώ ως ίσος προς ίσους με όλους τους άλλους συντρόφους και συντρόφισσες» ανέφερε.

Νωρίτερα είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση καθώς όπως είπε απευθυνόμενος σε αυτή: «Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στον τόπο και στη Δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε τον δρόμο στον λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του» .

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και εκτίμησε ότι η τροκομματική πολύ θα βρεθεί μπροστά στην πίεση να φέρει νέα μέτρα λέγοντας πως «αυτή θα είναι η τελευταία της πράξη, γιατί ο λαός μας δε πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στην απόπειρα εξόντωσής του. Ούτε εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δημιουργείται ένας νέος φορέας από κάτω, ένας φορέας των ανθρώπων του, όχι των ειδικών, αμεσοδημοκρατικός, όχι γραφειοκρατικός, εναλλακτικός, όχι δογματικός, μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανισμός στελεχών, πολιτικός φορέας των εξελίξεων, όχι των συσχετισμών.

Τέλος υπεραμύνθηκε της πολυφωνίας και τη σύνθεσης διαφορετικών απόψεων εντός του κόμματος καλώντας ωστόσο τα στελέχη να μην παρουσιάζουν την εικόνα «Βαβυλωνίας»

«Να αφήσουμε πίσω μας τη μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών, που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός» είπε καταλήγοντας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.