search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:55
MENU CLOSE

Εκλάπη η προτομή του Σμηναγού Ηλιάκη

02.12.2012 14:47
Εκλάπη η προτομή του Σμηναγού Ηλιάκη - Media

Αναστάτωση στην κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η είδηση της κλοπής της προτομής του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που το 2006 έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος κατά την διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού.

Αναστάτωση στην κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η είδηση της κλοπής της προτομής του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που το 2006 έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος κατά την διάρκεια αναχαίτισης τουρκικού μαχητικού.Τα συντρίμμια του αεροσκάφους του βρέθηκαν ανοιχτά της Καρπάθου.

Όπως αναφέρει το flashnews, την απουσία της προτομής από το βάθρο αντιλήφθηκε διερχόμενος πολίτης ο οποίος και ενημέρωσε τις αρχές. Αμέσως έσπευσαν αστυνομικοί, ενώ ο αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μανούσος Λιονάκης που πήγε στο σημείο μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έκανε λόγο για "βέβηλη πράξη απο ιερόσυλους οι οποίοι πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά".

Οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονται σε μάντρες με παλιοσίδερα, καθώς το πιθανότερο είναι η ορειχάλκινη προτομή να εκλάπη για να πουληθεί το μέταλλο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 6 ευρώ το κιλό.

Ο Σμηναγός ήταν πατέρας δύο παιδιών. Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας ενώ τα αποκαλυπτήρια της προτομής, είχαν γίνει σε ειδική τελετή, στις 20 Μαΐου 2007.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01