search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:54
MENU CLOSE

Ιταλία: Υποχρεωτική η βοήθεια σε ζώα-θύματα τροχαίων

14.12.2012 17:19
Ιταλία: Υποχρεωτική η βοήθεια σε ζώα-θύματα τροχαίων - Media

Τροποποιεί η Ιταλία τον Κ.Ο.Κ. και υποχρεώνει διά νόμου τους οδηγούς να σταματήσουν σε περίπτωση ατυχήματος με θύμα ζώο.

Τροποποιεί η Ιταλία τον Κ.Ο.Κ. και υποχρεώνει διά νόμου τους οδηγούς να σταματήσουν σε περίπτωση ατυχήματος με θύμα ζώο.
 
Εξισώνεται επίσης η υποχρέωση του κράτους να μεταφέρει ένα τραυματισμένο ζώο με τη μεταφορά τραυματισμένου ανθρώπου, επιτρέπεται η χρήση σειρήνων στα κτηνιατρικά ασθενοφόρα και προβλέπεται η άμεση παρέμβαση κτηνιάτρου.
 
Το διάταγμα του ιταλικού υπουργού  Υποδομών και Μεταφορών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ενσωματώνοντας τις σχετικές προβλέψεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
«Ο νόμος έλαβε γνώση της μεταβολής του αισθήματος κοινού με το καθήκον να παρέχει βοήθεια στα ζώα» σημειώνουν ζωοφιλικές ενώσεις.
 
Με ενθουσιασμό υποδέχονται την είδηση οι Ιταλοί, με τους αναγνώστες των εφημερίδων να γράφουν «επιτέλους!» και να κάνουν λόγο στα σχόλιά τους για ένδειξη πολιτισμένης κοινωνίας.

Πηγή: Il Messaggero

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:54