search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:58
MENU CLOSE

Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Υγεία

15.12.2012 10:09
Μπαράζ κινητοποιήσεων στην Υγεία - Media

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται για ασθενείς και ασφαλισμένους την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται για ασθενείς και ασφαλισμένους την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί και φαρμακοποιοί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη μετά από απόφαση του  Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την πραγματοποίηση απεργίας στις 17 και 18 του μήνα. Οι φαρμακοποιοί ζητούν να υπάρξει άμεσα χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ του Σεπτεμβρίου και των παλαιών χρεών του 2011 όπως επίσης να μην απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο των καταστημάτων τους .Συνεχίζεται παράλληλα η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Τη Δευτέρα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων και  την Τρίτη, μέρα  κατά τη οποία, προγραμματίζονται συζητήσεις για την Υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Την Τετάρτη λόγω της απόφασης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις αποδοχές τους, την κατάργηση, όπως αναφέρουν, κάθε έννοιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

Τέλος από την επόμενη εβδομάδα  οι ασφαλισμένοι θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την απόφαση για επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ κλινικών και εργαστηριακών ιατρών, μέχρι να εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:56