search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:18
MENU CLOSE

Σε «Συναγερμό» και οι πρώην του Καμμένου

23.12.2012 22:00
oldphotospod_2012_011_cmyk1356089247.jpg

Πολιτική στέγη αναζητούν οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και, ακολουθώντας τη νέα πολιτική… μόδα, σκέπτονται να δημιουργήσουν μία κίνηση που να συσπειρώνει τη νέα Δεξιά που αντιδρά στο μνημόνιο.

Πολιτική στέγη αναζητούν οι αποχωρήσαντες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και, ακολουθώντας τη νέα πολιτική… μόδα, σκέπτονται να δημιουργήσουν μία κίνηση που να συσπειρώνει τη νέα Δεξιά που αντιδρά στο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, παραζαλισμένος από τα απανωτά χτυπήματα, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και το κόμμα του προκειμένου να δείξει ότι το κακό πέρασε.
Μάλιστα στους Ανεξάρτητους Έλληνες δημιούργησε μια κάποια αισιοδοξία η προχθεσινή δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η οποία διενεργήθηκε εν μέσω της κομματικής τους κρίσης και τους δίνει 5,4% στην πρόθεση ψήφου και 6,8% στην αναγωγή. Κάτι που, όπως λένε, αποδεικνύει πως η ζημιά είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, περιορισμένη.
Ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τις πολιτικές του φιλοδοξίες και με το ζόρι ανεχόταν τον Πάνο Καμμένο όλο το χρονικό διάστημα που βρισκόταν στους Ανεξάρτητους Έλληνες, έχει αρχίσει ήδη να κάνει επικοινωνιακές κινήσεις, δηλώνοντας έτσι την πρόθεσή του να υπάρχει πολιτικά και στην επόμενη Βουλή παρά την αποχώρηση.
Μαζί με τους φίλους του από τα παλιά, δηλαδή τον Χρήστο Ζώη, τον Δημήτρη Σταμάτη, τον Γιάννη Μανώλη και τον Γιάννη Κουράκο καθώς και τον διαγραφέντα από τη Ν.Δ. Νίκο Σταυρογιάννη αποφάσισαν να το ρίξουν στα γεύματα με σημασία και συμβολισμό προκειμένου να δηλώσουν παρόντες.
Έτσι χθες όλη μέρα στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το εάν θα πάνε για κεμπάπ στο Μοναστηράκι, σε ταβέρνα που ανήκει στον ιδιοκτήτη του γνωστού Μπαϊρακτάρη, ή σε κάποιο άλλο μεζεδοπωλείο για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ο συμβολισμός σαφής, χωρίς ωστόσο να έχει τη σφραγίδα του εμπνευστή του. Η πρόσκληση πάντως αφορούσε και τους Ν. Νικολόπουλο, Κασαπίδη και Σολδάτο, οι οποίοι επίσης αναζητούν πολιτική στέγη.
Σε συνεννόηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ονόματα που ενδέχεται να πάρει η νέα πολιτική κίνηση είναι το Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Συναγερμός. Εύλογα λοιπόν οι εναπομείναντες στους Ανεξάρτητους Έλληνες σχολίαζαν πικρόχολα ότι ακόμα και η ονομασία είναι σε συνεννόηση με τη Ν.Δ., αφού με τη λέξη «ευρωπαϊκός» παραπέμπει αυτόματα στο νέο κόμμα το οποίο ευελπιστεί να φτιάξει ο Αντώνης Σαμαράς και το οποίο θα έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Έτσι – λένε – θα είναι πολύ πιο εύκολη μια μετεκλογική συνεργασία, αφού και οι ίδιοι θα μπορούν να επιστρέψουν στο μαντρί, ενώ παράλληλα θα έχουν συγκρατήσει ένα δεξιό κομμάτι ψηφοφόρων το οποίο κινείται σε αντιμνημονιακή γραμμή. Και οι δυο πλευρές θα έχουν τα οφέλη τους την κρίσιμη ώρα.
Οι συνεργάτες του Πάνου Καμμένου λένε ακόμη ότι το επόμενο χρονικό διάστημα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δεχθούν – με τη βοήθεια της Ν.Δ. – από τους αποχωρήσαντες σφοδρή επίθεση προκειμένου να τους εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη. Έλεγαν ακόμη ότι οι φήμες λένε πως υπάρχει σχέδιο εξόντωσης του αρχηγού του κόμματός τους μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Για την ώρα, πάντως, ο Πάνος Καμμένος προσεύχεται, μέρες που είναι, να μην του φύγουν και άλλα στελέχη, και ιδιαίτερα ο Νότης Μαριάς, ο οποίος, εάν ανοίξει την πόρτα, θα κατευθυνθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση αυτήν θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα κύμα φυγής, αυτήν τη φορά προς τα αριστερά, αφού, όπως είναι γνωστό, μια σειρά στελεχών που βρίσκονταν προ των εκλογών δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη – όπως ο Μαριάς – κατευθύνθηκαν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:17