search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:41
MENU CLOSE

Καλοπερνούσαν στη φυλακή

07.01.2013 22:00
Καλοπερνούσαν στη φυλακή - Media

Δεν αποτελεί έκπληξη όταν μαθαίνουμε ότι σε διάφορες φυλακές βασιλεύει η διαφθορά. Πολλές φορές κρατούμενοι βρίσκουν τον τρόπο να δωροδοκήσουν τους φρουρούς και να κάνουν πολύ καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσής τους πίσω από τα κάγκελα.

Δεν αποτελεί έκπληξη όταν μαθαίνουμε ότι σε διάφορες φυλακές βασιλεύει η διαφθορά. Πολλές φορές κρατούμενοι βρίσκουν τον τρόπο να δωροδοκήσουν τους φρουρούς και να κάνουν πολύ καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσής τους πίσω από τα κάγκελα.
 
Όπως, για παράδειγμα, στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Φορτ Μάντισον της Άϊοβα.
 
Εκεί όπου στην πτέρυγα των δολοφόνων, δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων και άλλων «λουλουδιών», προβάλλονταν για χρόνια ταινίες με ακραίο σεξουαλικό και βίαιο περιεχόμενο. Για παράδειγμα το φιλμ «Deranged» όπου σε μια σκηνή μια γυναίκα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, βιασμού και γδαρσίματος!
Την καταγγελία έκανε μια σωφρονιστική υπάλληλος, η Κριστίν Σινκ, η οποία φοβόταν ότι οι κρατούμενοι βλέποντας αυτές τις ταινίες θα εξάπτονταν και κινδύνευε να πέσει θύμα επίθεσης.
 
Οι προϊστάμενοι της συνέστησαν να κλείνει την τηλεόραση και να διακόπτει τις προβολές τέτοιων ταινιών και όταν το έπραξε κατηγορήθηκε για ανυπακοή. Ένας δεσμοφύλακας την κατηγόρησε ότι δημιουργεί προβλήματα με τα παράπονά της και ένας έτερος επικεφαλής ότι με το ντύσιμο της (που ήταν η στάνταρ στολή των δεσμοφυλάκων) προκαλεί τους κρατούμενους.
 
Για δέκα χρόνια η Σινκ ζούσε μια κόλαση. Οι ταινίες προβάλλονταν καθημερινά σε ανοικτό χώρο όπου μαζεύονταν έως και 45 φυλακισμένοι εγκληματίες για να τις παρακολουθήσουν. Πολλές φορές κάποιοι αυνανίζονταν δημοσίως και τις μιλούσαν με ασιχρό και προσβλητικό τρόπο.
 
Όταν η διοίκηση αποφάσισε να σταματήσει τις προβολές των «διδακτικών» ταινιών, οι κρατούμενοι την θεώρησαν υπεύθυνη και της έκαναν τη ζωή μαρτύριο. Λεκτικές επιθέσεις, προσβολές, μια φορά ένας της πέταξε ένα μπουκάλι με ούρα. Η Σινκ ζήτησε πολάκις να αλλάξει πόστο αλλά αυτό δεν έγινε. Αφού οι άντρες συνάδελφοί της και οι υπεύθυνοι της φυλακής δεν έκαναν τίποτα για να την προστατεύσουν, η γυναίκα αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Και τώρα οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της αδράνειας τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:40